rene napsal:
Dobrý den, chci se zeptat jaké první auto do 35tis korun byste doporučili. Z mých favoritů je Audi A4 1.6 (74 kW) nebo 1.9 TDI, VW Golf III nebo IV zase buď v naftě nebo v benzínu a dále Pasat nebo Seat Toledo. Z prvních věcí auto potřebuji ke každodennímu ježdění do školy, s tím že bych najezdil cca 50 km a druhá věc že by auto jezdilo plné jelikož bych vozil spolužáky takže nevím jestli je dobré chtít benzínový motor bojím se že při plném zatížení auta a najetí denně 50 km bych musel do auta pořád tankovat s tím co jsem počítal bych měl na palivo měsičně 4 500 kč (započítána částka i od spolucestujících). Chtěl bych se zeptat také na vaše názory, ale i informace o cenách údržby, spotřebě a spolehlivosti, abych po půl roce zase nejezdil MHD. Moc se omlouvám, že jsem tak podrobný a náročný na informace, ale pro mě je to splnění mého snu. S pozdravem René Michel
Ahoj, bohužel ve tvé cenové relaci opravdu Audi a Golf raději ne, čekalo by tě tolik investic, že bys asi začal jezdit na kole
Do 35000tis.kč jde koupit např. Citroen Xsara 1.4/1.6 nebo Renault Megane I 1.4/1.6 (čím novější tím lépe) a to jsou auta, které můžou v dobrém stavu ještě posloužit, navíc se tam vlezou i kamarádi a často mají tyto vozy i klimatizaci, která u Felicie, reznoucí rychleji než starý hřebík, v naprosté většíně není
Pak je tu bezpečnost - Megane I ve své době deklasoval i koncernové auta ve stejném segmentu, a ono je rozdíl jestli si nedejbože při nárazu zlomíš jen ruku, nebo skončíš na vozíčku...
S klidným svědomím bych ti doporučil i Peugeot 206 (je i kombi varianta) nebo Citroen C3 s odolnými motory 1.1 nebo 1.4, ale opět rozhoduje stav vozu, to samé platí pro pohodlný Renault Clio 1.2/1.4...