Dobrý den.
Už velmi dlouho se mi líbí Audi A8, ale vždy sem na ní měl několik otázek. Líbí se mi velmi D2, ale i D3. D2 už je taková rarita a D3 už přece jenom modernější, ale kterou? Jaký motor? Jaký ročník? Mé nájezdy jsou velmi nárazové. Někdy najedu 30 km a někdy během dne 150 a i více... Láká mě 4.2 TDI ale těch je několik. Ale u naftového motoru tohoto obsahu se bojím hodně ceny náhradních dílů a spolehlivosti.
Další motor který mě velmi a asi nejvíce láká je 4.2 i. Co jsem se dočetl po recenzích, tak by to měl být asi nejspolehlivější motor do té doby než udělali přímé vstřikování... Nejvíce mě ale na této motorizaci zajímá reálná spotřeba. Téměř nic sem se nedozvěděl o motoru 3.7 i, ale je asi se spolehlivostí stejný jako motor 4.2 i.
Trochu sem se díval i po 3.0 TDI ale přijde mi zbytečný a drahý.
U D2 jsem též koukal po 4.2 i a po 2.5 TDI 132kw. Také po 3.3TDI.
Dále by mě zajímalo jaký je třeba rozdíl mezi Audi A6 C6 a A8 D3? Už od pohledu je A8 logicky větší, luxusnější a má měchy. Ale je mezi nima nějaký podstatný rozdíl?
Předem děkuji za každou informaci. Nechám si raději poradit od profíků než koupím nějaký zmetek.