0
zpět

diskuze k tématu: Bmw 318i závada otáček

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 10.06.2013 17:04, Bmw 318i závada otáček
Dobrý den, potřeboval bych radu. Koupil sem si Bmw 318i rok výroby 1998 a stává se mi že mi při volnoběhu klesají otáčky, při zaplé klimatizaci se mi stane že mi auto chcípne, ale když je klima vypnutá auto nechcípně nikdy. Jen kolísají otáčky na volnoběch a sem tam se mi stane že, když přídávám plyn ale auto nezrychlí tak jak by mělo a tak trochu to cukne. Děkuji za odpověd
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 26.07.2013 20:18, Re:
Dobrý den. Tento problém může mít více příčin. Jako nepravděpodobnější bych viděl chybu ve ventilu, který řídí volnoběžné otáčky. Pravděpodobně již po letech provozu nefunguje správně a nedokáže včas zareagovat na změnu zatížení motoru (pohon kompresoru klimatizace motor zatěžuje a ventil pravděpodobně nezvládne překlenout kritický okamžik, kdy pustíte plyn a otáčky klesají k volnoběhu. Nezatížený motor to ještě "rozdýchá", kompresor klimatizace jej ale na chvíli tak zpomalí, že zhasne). Zkusil bych jít tedy po něm.
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Sobota 27.07.2013 23:27, já to zase řeknu...
pokud kolísají otáčky já osobně bych to napíchnul na diagnostiku (cena cca 350,- za universální + redukce cca 350,- na aukru) a čidlo které by mi auto takto naprášilo bych ověřil a případně vyměnil (čidla jde většinou sehnat v druhovýrobě. Netřeba hned utíkat do autosalonu BMW...). Sám jsem to tak udělal, neb mám taky BMW, akorát řady 5.
No a nebo napsat o radu tetě Sally.... Taky možnost.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.