0
zpět

diskuze k tématu: BMW E36 motor M40 typ 164E1 73KW

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 18.07.2014 22:52, BMW E36 motor M40 typ 164E1 73KW

vozidlo: BMW Řada 3 E36 316 motor M40 typ 73KW
rok výroby: 1993
palivo: benzin
výkon v kW: 73
kód motoru: 164E1m40

popis závady: V roce 2010 jsem koupil krásné bmw E 36 316 s tímto motorem M40 ozn 164E1. Zvuk motoru byl čistý i ve vysokých otáčkách a nic neškubalo a nikde žádnej rez a to rok výroby 94 a druhý majitel. Najeto prý origo 175tis. Nyní mi už potřetí praskl řemen jelikož tento motor nemá řetěz. Poprvé jsem se tomu nedivil, protože ihned po koupi jsme tam nechal namontovat levnější polskou sadu, ale nyní tam byl 2x origoš bmw. Mezitím jsem dvakrát nechával opravit zdvihátka ventilů a přitom už druhým rokem přidávám do benzínu aditivum na čištění motoru a vstřiků. Tento motor byl nejpíš velkou chybou kamarádi co mají E36 takové problemy nemají a to driftují jak o závod. Uvažuji o výměně motoru za 318i ale už m43, zajímalo by mě co všechno se musí vyměnit?? A zdali už někdo podobný problem řešil s tímto motorem. Můj problém se opakuje zhruba po 10-15 tis. Servisman mi řekl že nejsem jedinej. Tak mě zajímají vaše názory, protože o tomto motoru na internetu toho moc není.

kód chyby určené na diagnostice: nic

typ diagnostického přístroje: -

kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: změna mechanika problem nevyřešen :D
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.