0
zpět

diskuze k tématu: BMW E46 Diesel lze sehnat levně?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
biohazzard
počet příspěvků6
datum registrace06.06.2016
Pondělí 06.06.2016 10:42, BMW E46 Diesel lze sehnat levně?
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda lze koupit ojeté BMW, nejlepe 330d (xd), 320d, r.v. 2000-2002 v trošku slušném stavu kolem 80.000,- ??
Nebo do Báwa za tuhle cenu vykrvácím?

Díky za odpověď
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Pondělí 06.06.2016 12:28, RE: BMW E46 Diesel lze sehnat levně?
biohazzard napsal:
Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda lze koupit ojeté BMW, nejlepe 330d (xd), 320d, r.v. 2000-2002 v trošku slušném stavu kolem 80.000,- ??Nebo do Báwa za tuhle cenu vykrvácím?Díky za odpověď

Ne, pokud prodejce předtím neupadl na hlavu. A nic to nemění na tom, že 15 let starý diesel, v případě 320d ještě poměrně nepovedený, nebude zrovna terno ani v případě dosavadní správné údržby. Už před nějakými 12 lety mě to dokázalo vyléčit z "výhodných ojetin". Za 80 tisíc E46 leda jako Compact v benzinu, tam je šance sehnat něco rozumného.
reagovat
biohazzard
počet příspěvků6
Pondělí 06.06.2016 12:49, RE: BMW E46 Diesel lze sehnat levně?
A jiné auto kolem této ceny, ve kterém je radost poježdění nejlépe alespoň trochu sportovní diesel s průměrnou spotřebou kolem 6-7l klidné jízdy, a však s výkonovou rezervou? U 330d se mi líbí jak spotřeba, tak výkon i celková výbava auta.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pondělí 06.06.2016 13:13, Starsi sportovy diesel
Podla mna kazdy takyto stary diesel bude vhodny na sport, ak tym myslite caste tlacenie auta do servisu, kopanie do naraznika ked to zasa nepojde, popripade mlatenie do volantu, ked to znova padne do nudzoveho rezimu. V tej chvili objavite aj caro bicykla. Takze sportovanie tomu urcite nechyba.
Kazdopadne takto stare auto, ako uz bolo povedane, len v benzine, a aj to bude pravdepodobne vrak. A takto stare BMW 3 za 80t prejde vo vacsine pripadou hned niekolkymi rukami tunera, popripade rukami sikovnych polskych zvaracov. Nechcem Vam kazit radost, ale s najvacsou pravdepodobnostou si idete po nepeknu zivotnu skusenost. Za osemdesiat tisic si mozte vybrat vela veci, ale urcite nie znacku auta, ktore chcete kupit. Tu treba brat prve auto, co za to stoji. A je jedno ci je to BMW 3, peugeot alebo simca.
reagovat
David V
počet příspěvků2067
datum registrace16.05.2007
Pondělí 06.06.2016 13:52, RE: BMW E46 Diesel lze sehnat levně?
biohazzard napsal:
Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda lze koupit ojeté BMW, nejlepe 330d (xd), 320d, r.v. 2000-2002 v trošku slušném stavu kolem 80.000,- ??Nebo do Báwa za tuhle cenu vykrvácím?Díky za odpověď

To záleží na štěstí a najetých kilometrech jednak doposud a jednak poté. Nicméně u 15-ti letého dieselu lze očekávat, že bude vyžadovat investice, a to ani nemusí být zaměřené vyloženě na motor. Mohou si říkat o výměnu takové "banality" jako brzdy, pneumatiky, tlumiče, ramena, ložiska a dieselový trojboj, jak to kdosi vtipně nazval, je už jen taková třešnička na dortu.
Za 80 to u Báwa bude hodně kompromisů na začátku nebo hodně výdajů posléze.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Pondělí 06.06.2016 14:19, RE: BMW E46 Diesel lze sehnat levně?
biohazzard napsal:
A jiné auto kolem této ceny, ve kterém je radost poježdění nejlépe alespoň trochu sportovní diesel s průměrnou spotřebou kolem 6-7l klidné jízdy, a však s výkonovou rezervou? U 330d se mi líbí jak spotřeba, tak výkon i celková výbava auta.

Diesel není sportovní motor, respektive motor pro sportovní auto, notabene v této cenové kategorii. Tečka. Dotazů na auto za pár korun je tu každý týden několik. Nezrezlý udržovaný focus první generace s 1.6 benzinem, civic 1.4 nebo 1.6 benzin, případně stilo 1.4, 1.6, v tomto případě i 1.8 benzin. Z evropské exotiky zachovalejší astra g kupé (design od Bertoneho) 1.8, samozřejmě benzin, případně konvenční karosářské verze. Za 80 tisíc se dá pořídit i Mazda MX-5 s hardtopem, ale je to jen dvoumístné.
reagovat
Schumi/nick
počet příspěvků50
datum registrace08.08.2014
Pondělí 06.06.2016 14:24, BMW 46
Presne!!!!Proc,kdyz sportovni,tak diesel?????Pomijim penize.....
reagovat
David V
počet příspěvků2067
Pondělí 06.06.2016 15:11, RE: BMW 46
Schumi/nick napsal:

Aby to málo žralo, voe a táhlo to vocpoda.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Pondělí 06.06.2016 15:35, RE: BMW 46
David V napsal:
Schumi/nick napsal:

Tak to jedině octávka f tedeičku, f čipu, f metle, f Temelínu, na hlínách a s fejkovým RS paketem (hlavně V na mřížce, to přidává aspoň 100 koní). A uřídit se tenhle peklostroj dá leda za hustokrutého drum and bass nebo hip hopu na plné kule.
reagovat
biohazzard
počet příspěvků6
Úterý 07.06.2016 10:32, RE: BMW 46
Giorgio napsal:
David V napsal:
Schumi/nick napsal:
Tak to jedině octávka f tedeičku, f čipu, f metle, f Temelínu, na hlínách a s fejkovým RS paketem (hlavně V na mřížce, to přidává aspoň 100 koní). A uřídit se tenhle peklostroj dá leda za hustokrutého drum and bass nebo hip hopu na plné kule.

Líbí se mi, jak si všichni přečtou komentář a zafixují se jen na spojení "sportovní Diesel" aby se mohli vyřádit a pořádně setřít toho blbečka.
sportovní vzezření jsem myslel spíš karosérii. Líbí se mi limuzína, sedan, liftback, hatchback a dále jak jsem napsal, relativně nízká spotřeba, výkonová rezerva pro občasné předjetí (ne Drag Racing), a výbava auta (musí mít min. ABS/ESP/ASR) potěší i automatická klima. Autem jezdím denně kolem 100km.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Úterý 07.06.2016 10:47, Diesel za 80t
Nic to ale zial nemeni na fakte, ze kupa takto stareho BMW v nafte sa moze naozaj velmi predrazit. Siel by som do toho asi len vtedy, ak by som mal dalsich 50t ulozenych bokom, inak by som sa poobzeral inde. Tych 50t je ale minimum. Pri vasom najazde by som hladal co najnovsie auto, co este nieco vydrzi. Ak nepojdete po premiovej znacke, mozte za to mat obstojne mondeo, citroen c5, peugeot 407. Skor by som ale s tymto rozpoctom isiel o triedu nizsie. Asi by som si pozrel focus s 2.0 tdci...
reagovat
biohazzard
počet příspěvků6
Úterý 07.06.2016 10:57, RE: Diesel za 80t
Citroenak napsal:
Nic to ale zial nemeni na fakte, ze kupa takto stareho BMW v nafte sa moze naozaj velmi predrazit. Siel by som do toho asi len vtedy, ak by som mal dalsich 50t ulozenych bokom, inak by som sa poobzeral inde. Tych 50t je ale minimum. Pri vasom najazde by som hladal co najnovsie auto, co este nieco vydrzi. Ak nepojdete po premiovej znacke, mozte za to mat obstojne mondeo, citroen c5, peugeot 407. Skor by som ale s tymto rozpoctom isiel o triedu nizsie. Asi by som si pozrel focus s 2.0 tdci...

a co třeba VW Passat 1.9 TDI 96kW? oproti 2.5l 110kW a při dobrém zacházení jsou prý motory spolehlivé i při větším nájezdu km.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Úterý 07.06.2016 13:44, RE: BMW 46
biohazzard napsal:
Giorgio napsal:
David V napsal:
Schumi/nick napsal:
Líbí se mi, jak si všichni přečtou komentář a zafixují se jen na spojení "sportovní Diesel" aby se mohli vyřádit a pořádně setřít toho blbečka. sportovní vzezření jsem myslel spíš karosérii. Líbí se mi limuzína, sedan, liftback, hatchback a dále jak jsem napsal, relativně nízká spotřeba, výkonová rezerva pro občasné předjetí (ne Drag Racing), a výbava auta (musí mít min. ABS/ESP/ASR) potěší i automatická klima. Autem jezdím denně kolem 100km.

Opravdu je rozdíl 7 litrů nafty a 7 litrů benzinu? Stará nafta je past, tady není o čem, rozpočet na takové auto není.
reagovat
David V
počet příspěvků2067
Úterý 07.06.2016 14:39, RE: BMW 46
biohazzard napsal:
Giorgio napsal:
David V napsal:
Schumi/nick napsal:
Líbí se mi, jak si všichni přečtou komentář a zafixují se jen na spojení "sportovní Diesel" aby se mohli vyřádit a pořádně setřít toho blbečka. sportovní vzezření jsem myslel spíš karosérii. Líbí se mi limuzína, sedan, liftback, hatchback a dále jak jsem napsal, relativně nízká spotřeba, výkonová rezerva pro občasné předjetí (ne Drag Racing), a výbava auta (musí mít min. ABS/ESP/ASR) potěší i automatická klima. Autem jezdím denně kolem 100km.

No tak jestli "sportovní" se týkalo spíše karoserie, tak co tam dělá ten 3-litr? Mám pocit, že to bylo pochopeno správně, protože k nějaké 318-ce by nikdo sportovní nenapsal, byť to má stejnou karoserii a pak byly vtipné poznámky na místě.
Nicméně to dotčení lidsky chápu.
reagovat
Jencek
počet příspěvků91
datum registrace09.01.2016
Úterý 07.06.2016 16:46, na diesel se vykaslat
Ja si zhruba pred mesicem koupil e46 323i za 80 taky jsem.premyslel o nafte alezavrhl jsem ji pac investice kdyz se neco posere se ti spotrebou nevrati muze auto slouzit dobre ale taky nemusi kup si benzin pokud resis spotrebu kup 318i je to 2.0 105kw jezdi za 7.5 benzinu nebo jako ja 6val a budes vysmaty mimochodem moje prumerna spotreba je 8.6 coz je krasne na dany obsah 2.5a 6hrnku
reagovat
biohazzard
počet příspěvků6
Středa 08.06.2016 11:13, RE: BMW 46
David V napsal:
biohazzard napsal:
Giorgio napsal:
David V napsal:
Schumi/nick napsal:
No tak jestli "sportovní" se týkalo spíše karoserie, tak co tam dělá ten 3-litr? Mám pocit, že to bylo pochopeno správně, protože k nějaké 318-ce by nikdo sportovní nenapsal, byť to má stejnou karoserii a pak byly vtipné poznámky na místě. Nicméně to dotčení lidsky chápu.

3-litr jsem si vybral z důvodu spolehlivosti motoru jako celku, mnohokrát jsem slyšel/četl že to jsou údajně nejkvalitnější (někdo tvrdí i nesmrtelné) motory s výsokým nájezdem. Dále rozvod řešený řetězem, ne řemenem, takže takřka "bezúdržbový". jak je na tom 318-320 nevím.
reagovat
Jencek
počet příspěvků91
datum registrace09.01.2016
Středa 08.06.2016 12:19, v
Retez ma kazdy motor v e46 no nesmrtelny nevim spis ze vyserou se ti vstrikovace a oprava okolo 30000 pocitej ze spojka bude uz to mit pomalu za sebou a meni se z dvouhmotou pocitej 20000 cerpadlo pokud se vysere 8000 turbo 30000 gumy minimalne 17 10000 ruzna cidla vymeny je toho dost a bude to spis kasicka nez radost za 80 nepocitej top srav ale top prasatko(kasicka)
reagovat
biohazzard
počet příspěvků6
Středa 08.06.2016 12:24, RE: v
Jencek napsal:
Retez ma kazdy motor v e46 no nesmrtelny nevim spis ze vyserou se ti vstrikovace a oprava okolo 30000 pocitej ze spojka bude uz to mit pomalu za sebou a meni se z dvouhmotou pocitej 20000 cerpadlo pokud se vysere 8000 turbo 30000 gumy minimalne 17 10000 ruzna cidla vymeny je toho dost a bude to spis kasicka nez radost za 80 nepocitej top srav ale top prasatko(kasicka)

Asi se poohlednu opravdu po benzinu

reagovat
parles
počet příspěvků1
datum registrace31.07.2016
Čtvrtek 11.08.2016 18:09, RE: v
Jencek napsal:

kde jsi vzal ty ceny? to stalo když to auto bylo nove
reagovat
PavelKeprt
počet příspěvků121
datum registrace28.10.2015
Čtvrtek 11.08.2016 20:29, RE: Starsi sportovy diesel
Citroenak napsal:
Podla mna kazdy takyto stary diesel bude vhodny na sport, ak tym myslite caste tlacenie auta do servisu, kopanie do naraznika ked to zasa nepojde, popripade mlatenie do volantu, ked to znova padne do nudzoveho rezimu. V tej chvili objavite aj caro bicykla. Takze sportovanie tomu urcite nechyba.Kazdopadne takto stare auto, ako uz bolo povedane, len v benzine, a aj to bude pravdepodobne vrak. A takto stare BMW 3 za 80t prejde vo vacsine pripadou hned niekolkymi rukami tunera, popripade rukami sikovnych polskych zvaracov. Nechcem Vam kazit radost, ale s najvacsou pravdepodobnostou si idete po nepeknu zivotnu skusenost. Za osemdesiat tisic si mozte vybrat vela veci, ale urcite nie znacku auta, ktore chcete kupit. Tu treba brat prve auto, co za to stoji. A je jedno ci je to BMW 3, peugeot alebo simca.

Vaše příspěvky se mi moc líbí vždycky se u nich pěkně posměju a přitom jsou naprosto výstižné.

Připojuji se k ostatním a říkám - E46 v dieselu za 80 tis je cesta do pekla !!!

reagovat
1 2

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.