0
zpět

diskuze k tématu: Koupě BMW 320D 110 kw

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, vše o spotřebě, ostatní, automobilky, německá vozidla
Grandelf
počet příspěvků4
datum registrace11.07.2015
Sobota 11.07.2015 21:53, Koupě BMW 320D 110 kw
Dobrý den,je mi 20 let a plánuji koupit BMW 320D 110kw(M-paket) a chci se zeptat na spolehlivost konkrétní motorizace.A jestli radši manuál nebo automat. Dále by mě zajímalo jestli je vůbec možné koupit ho za +- 100000kč. Předem děkuji za odpovědi.
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Neděle 12.07.2015 12:04, RE: Koupě BMW 320D 110 kw
Grandelf napsal:
Dobrý den,je mi 20 let a plánuji koupit BMW 320D 110kw(M-paket) a chci se zeptat na spolehlivost konkrétní motorizace.A jestli radši manuál nebo automat. Dále by mě zajímalo jestli je vůbec možné koupit ho za +- 100000kč. Předem děkuji za odpovědi.

proč v 20ti letech s tak tak našetřenými 100 000kč chcete tak drahé auto ? v těch 100 000kč máte započítané,že tam budete dělat rozvody,4x2 nové gumy,vyměníte oleje,filtry apod ?
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Neděle 12.07.2015 12:32, nafta
15 let staré BMW v naftě a ještě za nejnižší cenu je nesmysl už od samého začátku. Navíc 320d jsou většinou v základní výbavě a to je hnus. Pokud chceš naftu proto že jezdí levně kup si něco s SDI. Nebo za 50t 406 HDI a zbytek nech na opravy které prostě přijdou.
Pokud ovšem chceš BMW kvuli genům kup si benzín.
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
Neděle 12.07.2015 13:11, RE: nafta
PetrT napsal:
15 let staré BMW v naftě a ještě za nejnižší cenu je nesmysl už od samého začátku. Navíc 320d jsou většinou v základní výbavě a to je hnus. Pokud chceš naftu proto že jezdí levně kup si něco s SDI. Nebo za 50t 406 HDI a zbytek nech na opravy které prostě přijdou. Pokud ovšem chceš BMW kvuli genům kup si benzín.

přesně tak,ti co si tyto auta kupovala jako nové tak neřešili jesli to jezdí za 7 nebo za 9...ale pro to,že to jezdí....a jezdili s tím hodně....

takže jesli to chceš pro pocit z jízdy,ale řešíš každou korunu,tak se na BMW vykašli,nebo si budeš must vzít úvěr na opravy....

toto není auto pro někoho kdo řeší,že když trochu prošlápne pedál nepjede za 7 ale za 11
reagovat
Schumi/nick
počet příspěvků50
datum registrace08.08.2014
Neděle 12.07.2015 21:42, BMW
Presne tak,naprosty souhlas s Petrem i strecem,ktery to tu omila donekonecna,rekli to za me,nechapu,ze to jeste nekomu neni jasne,leda ze by byl na foru poprve,nenapsal bych to lip,BMW je sice slusna kara,ale ne za financni sebevrazdy,nafta tuplem!
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Neděle 12.07.2015 22:14, stara nafta PRECO na ipade musi mat titulok 15 znakov a inde nie?
Urcite sa za tie peniaze da kupit naftovy bavorak. Ale ak chcete naozaj zaujat,pozrel by som sa po starsom vw phaeton s v10 tdi,ten by sa mal tiez do tych penazi vojst. Popripade sa daju zohnat aj naftove viacvalcove mercedesy,ich cena by sa tiez mala pohybovat okolo 100k. Nebojte sa a vyberajte tieto 15 a viac rocne auta vzdy najlacnejsie. Aj tak vas v 90% pripadov caka velke dobrodruzstvo, mnozstvo novych znamych v servise, taktiez si po tych castych odtahoch niekde z vypadovky zacnete vsimat prirodu a vasa produktivita v praci znacne stupne, ale na usetrenych peniazoch to nepocitite. A nejde len o opravy, ked stretnete zleho mechanika a da vam tam pouzite,popripade nekvalitne diely,ani to cele nestihnete pomenit a pride druhe kolo. Nuda vam kazdopadne hrozit nebude,budete si vazit kazdy den,ked bez problemov dojdete autom do prace,a dlhsia cesta bude sprevadzana adrenalinom a hypnotizovanim kontrolky motora. A ona sa urcite casom znova ozve...Ale mozno sa mylim,a prave vy vyhrate jackpot v podobe auta,ktore si dedusko kupil pred 15 rokmy na dlhe jazdy po dialnici raz do mesiaca,a potom ho nechal vo vykurovanej garazi. Samozrejme pravidelne po roku menil olej a cakal,kym pridete. Vtedy by som nevahal, a auto kupil aj za 110t. Vela stastia pri vybere.
reagovat
tomaskrtek
počet příspěvků982
datum registrace18.03.2008
Pondělí 13.07.2015 09:43, RE: stara nafta PRECO na ipade musi mat titulok 15 znakov a inde nie?
Citroenak napsal:
Urcite sa za tie peniaze da kupit naftovy bavorak. Ale ak chcete naozaj zaujat,pozrel by som sa po starsom vw phaeton s v10 tdi,ten by sa mal tiez do tych penazi vojst. Popripade sa daju zohnat aj naftove viacvalcove mercedesy,ich cena by sa tiez mala pohybovat okolo 100k. Nebojte sa a vyberajte tieto 15 a viac rocne auta vzdy najlacnejsie. Aj tak vas v 90% pripadov caka velke dobrodruzstvo, mnozstvo novych znamych v servise, taktiez si po tych castych odtahoch niekde z vypadovky zacnete vsimat prirodu a vasa produktivita v praci znacne stupne, ale na usetrenych peniazoch to nepocitite. A nejde len o opravy, ked stretnete zleho mechanika a da vam tam pouzite,popripade nekvalitne diely,ani to cele nestihnete pomenit a pride druhe kolo. Nuda vam kazdopadne hrozit nebude,budete si vazit kazdy den,ked bez problemov dojdete autom do prace,a dlhsia cesta bude sprevadzana adrenalinom a hypnotizovanim kontrolky motora. A ona sa urcite casom znova ozve...Ale mozno sa mylim,a prave vy vyhrate jackpot v podobe auta,ktore si dedusko kupil pred 15 rokmy na dlhe jazdy po dialnici raz do mesiaca,a potom ho nechal vo vykurovanej garazi. Samozrejme pravidelne po roku menil olej a cakal,kym pridete. Vtedy by som nevahal, a auto kupil aj za 110t. Vela stastia pri vybere.

přesně tak, 400CDi je ideální volba. popřípadě bych ještě doporučil luxus v podání Renaultu VelSatis či GrandEspace 3.0DCi škoda že tazatel nemá vyšší rozpočet, zánovní naftový Range také umí ´´potěšit´´ kapsu, ne nadarmo si majitelé přejí mnoho šťastných metrů...
reagovat
Grandelf
počet příspěvků4
Pondělí 13.07.2015 17:15, Bmw
Auto už mám Octavku 1.6 74 kw benzín (ve velmi dobrém stavu) ,ale jde mi hlavně o to že Bmw 3 generace např. http://auto.bazos.cz/inzerat/49385373/Prodam-Bmw-320D.php vypadá prostě božsky,jsem asi moc mladý na to abych si uvědomil riziko stim spojené. Takové auto mít byl můj sen. Proto prvně jsem si koupil jiné auto,abych s koupi toho BMW nespěchal a koupil opravdovou voňavku.
reagovat
stréc od piva
počet příspěvků652
Pondělí 13.07.2015 17:34, RE: Bmw
Grandelf napsal:
Auto už mám Octavku 1.6 74 kw benzín (ve velmi dobrém stavu) ,ale jde mi hlavně o to že Bmw 3 generace např. http://auto.bazos.cz/inzerat/49385373/Prodam-Bmw-320D.php vypadá prostě božsky,jsem asi moc mladý na to abych si uvědomil riziko stim spojené. Takové auto mít byl můj sen. Proto prvně jsem si koupil jiné auto,abych s koupi toho BMW nespěchal a koupil opravdovou voňavku.

tak ten odkaz na ten inzerát mne opravdu pobavil
"načipováno na 120kw" - hm...člověk,který čipuje auto,tak z něj chce dostat maximum,zajímalo by mne jestli k danému zvýšenému kroutícímu momentu uzpusobil i nové brzdy,novou spojku,atd..aby to bylo dlouhodobě funkční
"xenony" - hm,dodělané xenony,bez vyvažování a ostřiku - neprojdeš STK.na autě to být nesmí
"nový celolak" - ano na autě za 70 tisíc se vyplatí dělat celo lak za 40 tisíc a hned to prodat.
"dovoz z SR" - můžeš hádat kolikátý budeš majitel....a kolikrát už je to stočené
"zatmavené zadní lampy" - opět s tím neprojdeš STK

Sám sobě si odpověz,proč by někdo dal tolik peněz do "tuZingu"(toto není tuning = tuningem se auto zlepšuje hlavně motoricky,tady je to totálně zbastlené,nezpůsobilé provozu) a pak to prodal?

Nezapomen,že pokud s takovým "ztuzeným" autem způsobíš nehodu,tak je vysoká pravděpodobnost,že pojištovna bude škodu vyžadovat po tobě,protože to prostě na silnici nemá co dělat...

reagovat
Grandelf
počet příspěvků4
Pondělí 13.07.2015 18:22, bmw
Máte pravdu
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pondělí 13.07.2015 20:54, Dobry zaciatok aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Nevravim ze si s tou octaviou spravil dobre,ale urcite si spravil dobre ak si si nekupil stareho naftaka. Je dobre si plnit sny,najme ak su take lacne( to je relativne). Urcite ale pozeraj bmw s benzinom. Okrem spotreby to pre teba bude mat len vyhody. A zavolaj si niekoho kto sa rozumie. Neskor ked uz budes mat rodinu a deti uz na to nebudes mat cas. Posetri a urcite to bmw ries.
reagovat
Grandelf
počet příspěvků4
Pondělí 13.07.2015 21:11, BMW
Všem děkuji za názory.
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Pondělí 13.07.2015 21:31, RE: BMW
Grandelf napsal:
Všem děkuji za názory.

Dokud si mladej kup si první generaci Z3. I se čtyřválcem je to zábava, vypadat bude stejně zajímavě i za 10 let a neni to drahé. Navíc budeš mít výborný důvod proč s váma na výlet nemůže vzít přítekyně kamarádku
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 15.07.2015 23:04, re:
Dobrý den. Koupě ojetého dieselu je obecně více riziková, než v případě vozů s benzínovým motorem, spíše proto doporučuji hledat některý z benzínových motorizací.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.