nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den,Předem bych Vám chtěl poděkovat za velmi zajímávé články a rady, které se velmi dobře čtou a za práci přispěvovatelů na tipcars.cz. Proto jsem se rozhodl přispět svým dotazem také. Rád bych si s končící zimou pořídil nějaké levnější ojeté zábávné auto. Podmínkou je zážehová pohonná jednotka, dobrá spolehlivost a cenová hranice 170.000,- Kč. Příjde mi že na toto téma se zde dlouho nic neobjevuje. Karosářské provedení ani spotřeba nejsou tak podstatné, ale vůz by měl být lehčí hmotnosti, a měl by mít spíše maloobjemový/turbo motor. Stáří vozu také není klíčové. Jak je to s riskantností takové koupě? V mém okolí bych našel někoho na základní prohlídku, ovšem z hlediska dlouhodobé výdrže? Stereotypní BMW řady 3, ač bez pochyby výborné bych však rád vynechal. Stejně tak i Fiat Coupé či Volkswagen Golf. Naopak jako sympatické vidím vozy Toyota Celica, Saab 9-3, Nissan Almera gti, Seat Leon 1.8 atd. Jsou zde i jiné zajímavé alternativy? S autem bych rád denně jezdil, můj nájezd je zhruba 10.000 km ročně. Za odpověď velice děkuji a přeji dlouhé pokračování.Jirka
Já bych doporučil Mazdu 6 2,0i. My máme doma r. 2008 těsně před faceliftem a je to skvělé a zábavné auto, spolehlivostí je na špičce, je lehké a spotřebu máme při převážně krátkých trasách 7,6l/100km, což je podle mě v pohodě, když si vezmu, že je to dvoulitr benzín, žádné turbo, žádné složitosti, prostě jednoduchý a spolehlivý motor