0
zpět

diskuze k tématu: AKTUALIZOVÁNO: Problém s BMW 530d

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 21:05, ZVONÍ ZVON Z R A D Y - ČÍ RUCE HO ROZHOUPALY ?
Jsou to ruce Topolánka, Saši Vonry, Schvarzenberga a ministryně obrany Vlasty Parkanové!!! Jsou to ruce SERVILNÍ PROAMERICKÉ VLÁDY a jejich pravicových kamarádů. Ruce těch, kteří bezostyšně a dosud beztrestně ZRAZUJÍ SVOU VLAST. Ruce těch, kteří namísto toho, aby hájili zájmy českých občanů, hájí zájmy USA. Radarové základny nepřinášejí bezpečí. NAOPAK přinášejí eskalaci napětí. Já i s rodinou s radarem v Brdech NESOUHLASÍME. My, kteří nesouhlasíme, musíme být slyšet. Nejen v obci Trokavec, kde se vyslovili v referendu naprosto jednoznačně. Ale v každém městě, v každé vesnici. Žádná politická strana NEMĚLA umístění amerických základen ve svém VOLEBNÍM PROGRAMU. Mandát k tak důležitému rozhodnutí NEMÁ ani vláda, ani poslanci a senátoři, ALE POUZE A JEDINĚ OBČANÉ V REFERENDU. Nesouhlasím s tím, aby se O NÁS rozhodovalo zase BEZ NÁS.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 21:35, RE: OCTAVIA 1.6i
h.p. napsal:
Mám Octavii 1.6 I 74 KW r.v. 98- 200 000 km.Trápí mě kolísání volnoběžných otáček. Houpou od 300 -900.Neděje se to pokaždé.Je to většinou pri dobržďování na křižovatce a přeřazování na neutrál.Dána nová sonda -Nepomohlo ! Děkuji za radu.
Zde se jedná zřejmě o škrtící klapku na motorovém sání, kde je poloha klapky snímána odporově pomocí potenciometru.

Když se uhlíková dráha potenciometru ošoupe nebo jezdec začne díky odrbaným nečistotám přeskakovat, pak řídící jednotka špatně vyhodnocuje úhel natočení klapky. Podle toho pak blbě reguluje otáčky motoru.

Druhá možnost je, že došli uhlíky na motůrku, který přes ozubená kolečka reguluje polohu škrtící klapky při volnoběhu...

Každopádně efekt je stejný, kolísání...

Viktor
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 21:37, RE: OCTAVIA 1.6i
VikiCV napsal:
Zde se jedná zřejmě o škrtící klapku na motorovém sání, kde je poloha klapky snímána odporově pomocí potenciometru.

Když se uhlíková dráha potenciometru ošoupe nebo jezdec začne díky odrbaným nečistotám přeskakovat, pak řídící jednotka špatně vyhodnocuje úhel natočení klapky. Podle toho pak blbě reguluje otáčky motoru.

Druhá možnost je, že došli uhlíky na motůrku, který přes ozubená kolečka reguluje polohu škrtící klapky při volnoběhu...

Každopádně efekt je stejný, kolísání...

Viktor
sorry
Druhá možnost je, že došly uhlíky na motůrku, ...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 22:00, RE: BMW 330xd
Magor Milda Dr.Sc. napsal:
Pokud máte na mysli X3, tak je manuální převodovka asi pro terén to lepší řešení. Pokud ale tím autem chcete jezdit po Praze, tak přesto, že některé úseky připomínají spíše tankodrom, budete s automatem spíše spokojen. Zejména, pokud už máte nějaký ten křížek na zádech, s automatikou dostanete zpravidla i topení na prostatu a podobné vymoženosti, ulehčující život ve stáří.
K tomu BMW. Kdo si koupí model se samočinnou převodovkou, ten má, co se týče setrvačníku vystaráno. Tlumení torzních kmitů má u samočinné převodovky na starosti hydrodynamický měnič momentu, takže motor vystačí pouze s klasickým jednoduchým setrvačníkem, na kterém e nemá co pokazit.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 30.03.2007 22:42, RE: ZVONÍ ZVON Z R A D Y - ČÍ RUCE HO ROZHOUPALY ?
mirek56 napsal:
Jsou to ruce Topolánka, Saši Vonry, Schvarzenberga a ministryně obrany Vlasty Parkanové!!! Jsou to ruce SERVILNÍ PROAMERICKÉ VLÁDY a jejich pravicových kamarádů. Ruce těch, kteří bezostyšně a dosud beztrestně ZRAZUJÍ SVOU VLAST. Ruce těch, kteří namísto toho, aby hájili zájmy českých občanů, hájí zájmy USA. Radarové základny nepřinášejí bezpečí. NAOPAK přinášejí eskalaci napětí. Já i s rodinou s radarem v Brdech NESOUHLASÍME. My, kteří nesouhlasíme, musíme být slyšet. Nejen...
Milý Mirku, já jsem od toho vrchu Praha v Brdech snad jenom 20 km a rád tam ty Američany uvítám. Tobě a Tvé rodině bych doporučil, vystěhovat se raději do Ruska k Putinovi, u nás už nikdy komunistům pšenice nepokvete.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 00:39, RE: OCTAVIA 1.6i
h.p. napsal:
Mám Octavii 1.6 I 74 KW r.v. 98- 200 000 km.Trápí mě kolísání volnoběžných otáček. Houpou od 300 -900.Neděje se to pokaždé.Je to většinou pri dobržďování na křižovatce a přeřazování na neutrál.Dána nová sonda -Nepomohlo ! Děkuji za radu.
Čistil jsi váhu vzduchu?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 00:43, RE: BMW 330xd
gogo napsal:
Tak ted jsem trochu na rozpacích.Zrovna pár týdnů projíždím inzeráty,jelikož si chci koupit BMW 330xd asi tak r.v.03.Jenže ted jsem teda z toho dost vedle.Nyní vlastním Toyotu a nevím,co je to servis i když je pravda,že mám teprve 190tkm.Je tedy lepší koupit automat,než manuál a nebo je to u čtyřkolky řešeno jinak?? Prosím,kdyby někdo poradil,Jinak panu Vaculíkovi opět díky za skvělý článek,i když tentokrát tam na mě bylo nějak moc odborných výrazů..)
BMW si nekupuj, budeš na větvi z jejich častého servisu. Já jsem přešel od BMW k Toyotě. A už bych asi neměnil, možná až budu chtít víc luxusu koupím Lexuse.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 11:01, RE: Auto jeden motor-agregatctyri kola a blech a hodne penez na provoz.
Fery napsal:
Po ujeti 100 tisic km optrebovany dvouhmotovy stetrvacnik to je ubohost pro vyrobce techto aut. Naklady na opravy jsou dosti vysoke a musi je zaplatit majitel takoveho auta no proste ubohost. Firamni auta si zase muzou naklady na opravy odepsat od dani takze na konec to zaplati danovy poplatnik. Prilis darha auta a jejich nasledne provozni naklady jen pro to aby jedna osoba se dostala z bodu a do ciloveho bodu b. 100 tisic km neni nic.
Rád bych Vás upozornil na malou nesrovnalost ve Vašem článku. Náklady na opravu nezaplatí daňový poplatník, ale ten kdo si ty peníze vydělal a následně je utratí v servise za příslušnou opravu. Prosím neklamejte ty, kteří o tom nemají přesné informace.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 12:05, RE: BMW 330xd
PHA napsal:
BMW si nekupuj, budeš na větvi z jejich častého servisu. Já jsem přešel od BMW k Toyotě. A už bych asi neměnil, možná až budu chtít víc luxusu koupím Lexuse.
BMW je o necem jinem nez toyota, BMW je sportovni auto... Toyota je nudna, pokud nemluvime o Celice nebo Supre... a tam kdyz tomu nalozis tak taky servisujes... srovnavas hrusky a jabka... srovnavat problem svyho auta hned se vsemi BMW je preci blbost...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 18:32, RE: Auto jeden motor-agregatctyri kola a blech a hodne penez na provoz.
anonym napsal:
pro Feryho malá informace- abys něco mohl odepisovat z daní tak si na to musíš nejdřív vydělat, takže nějak nechápu tvůj názor že to co si odepíšu z daní "někdo" jako ty zaplatí?!
Není pravda. Nevím, jak se odepisují firemní auta, ale v pohodě se může stát (a celkem často stává např. při jednom běžném výdělku a společném zdanění manželů) , že člověku vrátí stát na daních víc, než zaplatil. Ale je fakt, že pana kolegu před vámi taky moc nechápu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 20:01, RE: BMW 330xd
PHA napsal:
díky za rady...ted jsem z toho ještě víc jelen..).Pravdou je,že se ke svojí Tojče chovám rozumně ,ale to bych určitě dělal i k Bavoru....Krapet jsem pošilhával i po nové Toyotě Camry-hybrid,ale přiznávám,že to je nad moje finanční možnosti.... o Lexusu hybrid ani nemluvě...))))
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 21:30, RE: BMW 330xd
gogo napsal:
díky za rady...ted jsem z toho ještě víc jelen..).Pravdou je,že se ke svojí Tojče chovám rozumně ,ale to bych určitě dělal i k Bavoru....Krapet jsem pošilhával i po nové Toyotě Camry-hybrid,ale přiznávám,že to je nad moje finanční možnosti.... o Lexusu hybrid ani nemluvě...))))
Ne , že bych tady chtěl dělat reklamu, ale docela logicky by se zde nabízela alternativa, Mercedes C220CDI nebo C270CDI, jenom ne před 2003, ty byly hodně náchylné na rez. Jsou to ale auta stavěná na půl miliónu kilometrů a více, málo náchylná na opravy a velmi komfortní. Cenově přibližně v relaci BMW320D. Já sice v tom Mnichově žiju, ale právě proto vím, že BMW je po 10 letech jasný kandidát do šrotu, Mercedes se ještě velmi dobře prodá do severní Afriky nebo blízký východ. Já měl už tři Mercedesy s o hodně více, než 300 tisíc najeto, prodaly se bez nejmenších problémů. Jezdil jsem s nimi vždy nejméně 9 roků, bez větších oprav.
Teď mám E270CDI se 170 koníčky, super auto!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 22:08, RE: pro Mirek 56
mirek56 napsal:
Jsou to ruce Topolánka, Saši Vonry, Schvarzenberga a ministryně obrany Vlasty Parkanové!!! Jsou to ruce SERVILNÍ PROAMERICKÉ VLÁDY a jejich pravicových kamarádů. Ruce těch, kteří bezostyšně a dosud beztrestně ZRAZUJÍ SVOU VLAST. Ruce těch, kteří namísto toho, aby hájili zájmy českých občanů, hájí zájmy USA. Radarové základny nepřinášejí bezpečí. NAOPAK přinášejí eskalaci napětí. Já i s rodinou s radarem v Brdech NESOUHLASÍME. My, kteří nesouhlasíme, musíme být slyšet. Nejen...
Milý Mirku-komunisto. Toto jsou stránky založené za účlem výměny informací mezi motoristy, nikoliv mezi komunisty, ačkoliv chápu, že koncovka je skoro stejná.

Když tu byli Rusové, tak jste jim nejspíš tleskal a to jsme je živili a měli z nich hovno. Teď když tu doufám budou amíci a my z toho budeme něco mít, tak děláte zle. Můj názor je takový, že by o těchto věcech měli rozhodavat pouze lidé, kteří znají dobře problematiku a nejsou zatíženi sobeckými osobními zájmy.

V ČR je zvykem, že bychom chtěli být ve všech možných organizacích a uniích a ničím k tomu nepřispět, v ničem se nepodřídit a jenom brát a využívat různých fondů. Doufám, že nikdy nedospějeme k tomu, aby lidé vašeho tipu mohli o něčem rozhodovat. Má úcta.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 22:29, Jen tak dále
Velice pěkný popis, díky za něj. Už se těším na nějaký další odborný popis, je to radost číst.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 31.03.2007 22:36, RE: Nejak to nechapu
anonym napsal:
Octavia 1 1,9TDi nemá dvouhmotový setravačník.
Ale má!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 06:12, RE: Nejak to nechapu
anonym napsal:
Musíte brát v úvahu, že pan Vaculík udává životost typickou po jezdce F-Risk, normální člověk neskáče a s autem 4 metry, neoddělá turbo po 12 tisíc km a podobně.
Nebude ten clovek z AAAAuto.cz Denne proverena dieselova auta s kolisavym volnobehem z cele Evropy???
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 06:15, RE: BMW 330xd
Mirek od lesa napsal:
Ne , že bych tady chtěl dělat reklamu, ale docela logicky by se zde nabízela alternativa, Mercedes C220CDI nebo C270CDI, jenom ne před 2003, ty byly hodně náchylné na rez. Jsou to ale auta stavěná na půl miliónu kilometrů a více, málo náchylná na opravy a velmi komfortní. Cenově přibližně v relaci BMW320D. Já sice v tom Mnichově žiju, ale právě proto vím, že BMW je po 10 letech jasný kandidát do šrotu, Mercedes se ještě velmi dobře prodá do severní Afriky nebo blízký východ. Já měl už tři Merced...
Hm, takze 27 let jezdis Mercedesem. Ja ted vis jak je na tom BMW?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 08:43, básnička!
Ze3GG napsal:
Hm, takze 27 let jezdis Mercedesem. Ja ted vis jak je na tom BMW?
Ja jsem martin mufik a vlastnim fiat puntik, skladam hezke basnicky, spise vsak pro chlapecky, tedko ziju v anglii, trpim tezkou manii, vsude vidim rovery dveste, na vesnici, i ve meste, proto zdravim hroudu rodnou, se skodovkou, at se bodnou!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 10:21, RE: básnička!
mufik.martin napsal:
Ja jsem martin mufik a vlastnim fiat puntik, skladam hezke basnicky, spise vsak pro chlapecky, tedko ziju v anglii, trpim tezkou manii, vsude vidim rovery dveste, na vesnici, i ve meste, proto zdravim hroudu rodnou, se skodovkou, at se bodnou!
Skvele uchyle :) jsem nevedel ze opice umi versovat :)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 01.04.2007 10:27, RE: básnička!
mufiku.martin napsal:
Skvele uchyle :) jsem nevedel ze opice umi versovat :)
Jsem rad, ze se chovas slusne a nenadavas, presne, jak tu propagujes..
reagovat
  1 2 3 4 ... 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.