0
zpět

diskuze k tématu: BMW 5, Audi A6 nebo třeba Superb :-)?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 31.03.2015 18:53, BMW 5, Audi A6 nebo třeba Superb :-)?
Dobrý den,
uvažuji o koupi auta a rád bych se poradil. Auto využívám denně, pracovně i soukromě. Ročně najedu cca 30 až 35 tis km, cca 60 % ve městě, ostatní okresky a dálnice. Uvažuji v principu o dvou, resp. třech variantách.
1) BMW 5, poslední generace, r.v. 2010/2011, ideálně silnější varianta 528i nebo 535i. Teoreticky zvažuji i naftový třílitr, ale protože jezdím i krátké trasy, mám pocit, že by to naftě příliš nesvědčilo a navíc srdcem bych volil benzín, protože jsem v nadsázce tak trochu zastáncem pořekadla, že nafta patří do kamen a spotřebu zase až tak neřeším. Dříve jsem již vlastnil 7 řadu, r.v.1999, krátce i M5 r.v. 2000. Volba srdcem by tedy byla jasná na BMW 535i, ale chci uvažovat i racionálně. V současné době chci od vozu kromě jiného především komfortní jízdu bez zbytečného drncání a četl jsem, že současné bmw s regulací tuhosti podvozku je v tomto ohledu vynikající. Otázka však je případná spolehlivost \"vzduchového\" podvozku.
2) Audi A6 - zde bych volil model okolo roku 2010, tedy ještě ten starší model, ale po faceliftu. Četl jsem ne příliš pozitivní zkušenosti s benzínovou 3,2, tak bych asi volil variantu buď 3,0 TFSI nebo opět třílitrovou naftu ? A opět bych chtěl vzduchový podvozek kvůli komfortu, četl jsem, že paradoxně je toto Audi tvrdší a já hledám komfortní jízdu.
3) Škoda Superb - zvažuji spíše teoreticky z racionálních důvodů - člověk má pocit, že provozní náklady budou nižší, ale je jasné, že síla, komfort atd se zbylým dvěma nemohou rovnat. Zde bych přemýšlel o 2,0 TDI 125 kw.

Díky za rady
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 02.04.2015 23:07, RE:
Dobrý den. Pokud chcete skutečně komfortní vůz, tak bych Vám mimo vybraných kandidátů doporučil Citroën C5, o odpovídající dynamiku se potom postará třílitrový šestiválec. Při rozhodování mezi Audi A6 a BMW řady 5 (opět s ohledem na komfort) doporučuji spíše audi, vzduchový podvozek je skutečně podařený, ale pokud se porouchá například kompresor, není to levná záležitost.
reagovat
Petr16
počet příspěvků9
datum registrace01.04.2015
Neděle 05.04.2015 19:13, 3.6
zkusil bych se podívat po superbu 3.6 V6 v dané cenové hladině to bude zánovní kus
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.