Ahoj všem, pročítám celou diskuzi na téma BMW 5 E60 přesněji se rozhoduji mezi 530D a 535D. Abych nějak objasnil situaci, doteď jsem jezdil Fabii I 1.9TDI kterou mám od svých 18tin což je už 5 let. Vždy jsem si říkal že si napřed koupím už nějaké pohodlné ale taky sportovní trochu auto než budu řešit pořádně bydlení. Mám našetřeno něco okolo 200 000kč ale dokážu sehnat 230 000 až 300 000kč. Vždy jsem se rozhodoval mezi Audi a BMW. Mnoho kamarádů i v rodině má právě 5 řadu E60 ale nikdo neporadí. Tak se chci zeptat, protože zde na fórum každý píše něco jiné, tak chci prosím + a - na BMW 530D a BMW 535D rok nejraději 2007 a víc, poruchovost, náklady i na spotřebu a hlavně poruchovost automatu čehož se bojím nejvíce - naftu jelikož mám naftu přes rodinu za 25kč. Teď jezdím Fabii za 6,5-7,5l/100km a jsem smířený s spotřebou do 10l ale 11 a více je už na mě moc. Vyrostl jsem už z takové závodní doby kdy jsem jen šlapal po plynu. Chtěl bych už pohodlné auto a taky prostorné jelikož mám velkou postavu také ale i sportovní trochu což se mi líbí 535d protože mám rád občas plyn na podlaze a rychlou jízdu.
Abych to trošku teda shrnul, tak prosím o rady a váš názor jestli se dá sehnat zachovalé BMW 5 E50 rok 2007 + za 270 000kč
Pak názory na motory 530d a 535d, jediný mám strach na opravy automata u 535 ale jeho výkon je podstatně někde jinde jen by mě konečně zajmala spotřeba klidnou jízdou každý píše něco jiné někdo 8-9 někdo 12l kombinovaná samozřejmě
Do kolika tisíc km si myslíte že je dobré ještě auto kupovat za tuhle cenovku a třeba i jestli by někdo si dal takovou práci a poslal mi pár inzerátů třeba z Německa co by mi doporučil, může být i lehce bourané mám možnost opravy levně.
Názory majitelé a kdyby byli tak hodní třeba i FB nebo skype kde bych se mohl zeptat na pár věcí
A poslední věc, mám možnost z Německa kde bych tohle řešil přes chlapíka který bere hromady aut takže má i nějakou tu slevu u lidí, někdy mu pomáhám v dílně,
Jen pro info, pracuji jako finančák, ale vypomáhám i v autodílně kde náhradní díly mám s 30-40% slevou a neplatím za práci jelikož vždy když mi mechoš dělá na autě já mu opravuji ostatní věci co jsou jednodušší takže servis je levnější pro mě, ale i tak prosím za názory a všechno co vás napadne. Děkuji moc, snad se v tom vyznáte - v mém článku samozřejmě