0
zpět

diskuze k tématu: BMW 5 - jaká je generace E60?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaký typ motoru vybrat, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 11:45, Milý rudolfdudo!
rudolfduda napsal:
Děkuji redakci a také všem co přispívali a posílali svoje rady.
Doporučení je pro mě zřejmé. 530i od 2005, 535d. Podívám se ještě na ty pětilitrové SL od 98, ale zřejmě se budu muset vzdát těchto pěkných a legendárních aut.
Přeji "šťastnou ruku" při výběru a i když osobně bych vám "legendární" SL (s pělitirem?) přála, tak ČAS (trochu) "kašle" na logo na kapotě a ROZUMNĚJŠí je asi ten šestiválec třílitr, neb osmiválcový, navíc STARŠí model/motor vás (finančně) "sežere zaživa" (to jsem tedy z VELMi "seriózních" zdrojů slyšela ,-)
PS: Navíc to "pravé" (správné/nejlepší) SL je 63 AMG (tak kdyžtak - později - TO!!!)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 11:46, RE: Výsledek
rudolfduda napsal:
Doporučení je pro mě zřejmé. 530i od 2005, 535d. Podívám se ještě na ty pětilitrové SL od 98, ale zřejmě se budu muset vzdát těchto pěkných a legendárních aut.
mezi 530i a 535d bude zřejmě větší rozdíl v ceně
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 11:57, RE: trilitr jako
Stejskal Jarda napsal:
Jako, ja jsem jel jednou dvestedvacet, na dalnici medzi prahou a brnem ze jo, jako dalo by se vic, auti ma jeste rezervu ze jo nybrz to jsem se uz bal dale tlacit na pilu ze jo, jinak jezdim tak stosedesat, je to v tomhle autu bezpecni rychlost. i pri te dvestedvacitce se chova klidne ze jo...
Tedˇ (jako) ÚPLNĚ bez ironie - "rozumná" pohodová rychlost 220 km/h je v Citroën C5 třílitru! V tom z München je to přeci jen "o něco" lepší/dál (ale jinak OBJEM ničím NEnahradíš - objemu JEDNO je zda původem z Bayern či made in france - i když se tomu možná NEchce věřit, že? ,-)
PS: Tím já NEchtěla říci, že jsou ty motory STEJNÉ - to NE! Ale že na PRVNÍM místě je (tak trochu) ten OBJEM (a maličko počet válců - a maliličko jejich koncepce) a až PAK/POTÉ se "řeší" jestli made in Korea či ... byť bychom si to "přáli" a "chceme" to "vidět" JINAK - nebo? ,-)
PPS: Má zkušenost je, že s vozem s třílitrovým šestiválcem je POHODOVÁ (tempomatová) rychlost cca 160-170 km/h, když spěcháte (a je VOLNO - a asi nee na D1) tak cca 210-220 km/h je ještě "v klidu" a "pohodě" - žádné "tlačení na pilu" - JEN jedete rychleji (a musíte se samozřejmě trochu VÍCE "soustředit") ... a musí (je rozumné aby ...) na to byla "vhodná" dálnice (a provoz) - zažila jsem už HODNĚ "brutální" brždění (na pár metrech - "pachatel" NEJdříve vyrazil do levého pruhu a až PAK dal blinkr a .. "se podíval" - a asi se sám "vyděsil", ale ono už s tím NIC dělat nešlo - alespoň se pak OMLUVIL(-val) ze "poklidných" 160ti na "kamionových" 90km/h a DĚKUJi NEchci/NEmám zájem to "opakovat" ).
Tak KONČíM - pomalu se "do evropy" chystám (brrrrrr ,-(
Pěkný den (je doufám i tam u vás)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 11:58, N52
Má ho někdo ozkoušenej před tím než prošel modernizací v 2007? Kolik si bere ten motor 2005-2007 (190kw) před modernizací po ní to je udajně těch 7,7 ale předtím?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:02, RE: Výsledek
rudolfduda napsal:
Já bych si tu naftu asi odpustil sice bude mít lepší zátah snad v celém spektru otáček,ale než pak řešit ty opravy který jsou pravděpodobnější než u 530i tak to bych si ho odpustil a vsadil bych na "jistotu". Navíc až se zase trochu rozjede ekonomika tak bude nafta dražšší jak benzín to vypadá.A jak to zde tak jaksi vyplynulo tak ta 535 D bude jezdit za víc než ten 530i (200kw) jestli teda fakt jezdí pod 8 litrů. (7,7)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:08, RE: N52
vasapasa napsal:
Má ho někdo ozkoušenej před tím než prošel modernizací v 2007? Kolik si bere ten motor 2005-2007 (190kw) před modernizací po ní to je udajně těch 7,7 ale předtím?
Buřtíkův "junior" měl novinářskou 330i (190 kW) a REÁLNÁ spotřeba byla někde kolem 9 litrů (při relativně "intezivním" využívání schopností motoru - "závěrečný" kopec na plzeňské dálnici ... nevím jak se to tam jmenuje - je tam odbočka na Karlštejn a docela PRUDKÉ delší stoupání (tři pruhy - občas nějaký kamion i v prostředním - takže ta "pomalejší" auta "blokují" levý rychlý ...) poslední před Prahou - tak TAM je "radost" takový motor "použít" - ale to i "brumlův" mírně důchodový třílitřík - tam "těžko" hledá soupeře ,-)
PS: Těch 9 litrů je (skoro) BEZ jízd po městě - možná se VYPLATí "připlatit si" a koupit 35i - to je asi "konečné" řešení - to vás pak "nerozhodí" (téměř) nikdo - žádná "konkurence" (a benzín bych - místo dieslu - asi volila já)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:14, RE: Co NEJnovější ...
Kylie napsal:
bla bla bla .... bla bla
,-) - to jako VÁŽNĚ jste, milý RENO, myslel??
PS: Copak já to poznám? Které je "které" - to jsou samá "číslíčka" a tu 1 a tam 7 a .... kdyby alespoň nějaký "originální" design ty bmw měly - třeba jako Audi, že - TO bych se v tom pak "vyznala" ....
ODHALIL jste mne .... vždyť já sotva v 1 seděla ... (kruciš, teď si NEvzpomínám, NEbylo před tou jedničkou nějaké písmenko? "A" to NEbylo, "B" to NEbylo ..... "Z" - áááá TO je ONO! TO se mi moc a Moc a MOC líbilo!!!)...
Dovolil bych si parafrázovat jednu legendární citaci:
Musím ti říct, že mě značně irituje tento trend - psát disproporcionální výrazivo na každém druhém slově, uvozovky u zbytku a při tom to považovat za znak sociální nadřazenosti. Ergo tě musím požádat, abys zanechala tohoto hanebného ničení českého jazyka, jinak budu nucen urazit tvůj původ a přidat hanlivý přívlastek.
A nyní vážně. Opravdu se to nedá číst (i když bych občas rád).
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:24, RE: Co NEJnovější ...
sybok_ok napsal:
Musím ti říct, že mě značně irituje tento trend - psát disproporcionální výrazivo na každém druhém slově, uvozovky u zbytku a při tom to považovat za znak sociální nadřazenosti. Ergo tě musím požádat, abys zanechala tohoto hanebného ničení českého jazyka, jinak budu nucen urazit tvůj původ a přidat hanlivý přívlastek.
Já VíM že ("trochu/trošičku") PRAVDu máte - já s tím (možná) něco "udělám" ...
... ale mne to TAKhle prostě "baví" .... "nuda/šeď" a "povinnosti" těch máme v práci DOST a DOST ... já POTŘEBUJi se někde ... "odreagovat" (a "autíčka" já RÁDA a tak ....)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:47, RE: Co NEJnovější ...
sybok_ok napsal:
Jo, musím říct, že to v poslední době vadí i mně. Už je ta forma tak odpudivá, že mi je obsah lhostejný a obejdu se bez něj. Řekl bych, že CAPS LOCK a uvozovky se používají k vypíchnutí něčeho, co by nemělo být v textu přehlédnuto. Takto příspěvek má asi tuto vypovídací hodnotu:
Vážně Reno, které číslíčka originální to vyznala. Odhalil ne ne a ne b na z to ono. To moc. X opravdu nelíbila. Počkat napíše urážku trapné. Nezlobit.

reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 12:55, RE: trilitr jako
Kylie napsal:
Tedˇ (jako) ÚPLNĚ bez ironie - "rozumná" pohodová rychlost 220 km/h je v Citroën C5 třílitru! V tom z München je to přeci jen "o něco" lepší/dál (ale jinak OBJEM ničím NEnahradíš - objemu JEDNO je zda původem z Bayern či made in france - i když se tomu možná NEchce věřit, že? ,-)
PS: Tím já NEchtěla říci, že jsou ty motory STEJNÉ - to NE! Ale že na PRVNÍM místě je (tak trochu) ten OBJEM (a maličko počet válců - a maliličko jejich koncepce) a až PAK/POTÉ se "řeší" jestli made in Korea či ... b...
Jako nechapu jako muzete porovnavat citron s bavorem ze jo, ten bavor ma mnohem lepsi jizdny vlastnosti a je to vybec neco mnohem lepsiho ze jo. To uz muzete bavora zrovnat s oktavii nebo s nakym rezavym renckem , ja se v tom vyznam ze jo, ja prodal dost aut a vim, ze frantici nejsou nic moc ze jo. Mel sem i mergla, toho jsem rozbil ze jo...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 13:05, RE: trilitr jako
Stejskal Jarda napsal:
Jako nechapu jako muzete porovnavat citron s bavorem ze jo, ten bavor ma mnohem lepsi jizdny vlastnosti a je to vybec neco mnohem lepsiho ze jo. To uz muzete bavora zrovnat s oktavii nebo s nakym rezavym renckem , ja se v tom vyznam ze jo, ja prodal dost aut a vim, ze frantici nejsou nic moc ze jo. Mel sem i mergla, toho jsem rozbil ze jo...
Hele jako bacha, měl jsem felinu vospoilerovanou, a ta sedela jako blázen, trochu poladěnou a lítala dvě kila.....na vsi mi ji každěj záviděl...takže jako pozor :)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 13:15, RE: N52
vasapasa napsal:
Spotreba BMW 530i, 190-200kW, r.v. od 2005 v realnem provozu se pohybuje kolem 9,5-12,5 l/100 km.

www.spritmonitor.de
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 14:03, RE: Co NEJnovější ...
David V napsal:
Jo, musím říct, že to v poslední době vadí i mně. Už je ta forma tak odpudivá, že mi je obsah lhostejný a obejdu se bez něj. Řekl bych, že CAPS LOCK a uvozovky se používají k vypíchnutí něčeho, co by nemělo být v textu přehlédnuto. Takto příspěvek má asi tuto vypovídací hodnotu:
Vážně Reno, které číslíčka originální to vyznala. Odhalil ne ne a ne b na z to ono. To moc. X opravdu nelíbila. Počkat napíše urážku trapné. Nezlobit.

naprostý souhlas... Forma psaní, kterou tu Kylie předvádí není ani vtipná, ani intelektuální, je prostě jednoduchá a ubohá...Hrát si na něco, co nejsem...mám takový pocit Kylie, že trpíte velikými mindráky, když se musíte takto projevovat a neumíte psát normálně...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 14:25, RE: trilitr jako
dpwagen napsal:
Hele jako bacha, měl jsem felinu vospoilerovanou, a ta sedela jako blázen, trochu poladěnou a lítala dvě kila.....na vsi mi ji každěj záviděl...takže jako pozor :)
to ASI dost "těžko" milý dpwagen(e) :)) když už děláme ty parodie :)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 14:37, Milý David(e) V(é)!
David V napsal:

POPRAVDĚ jsem si už i záležet dala , a v některém příspěvku ta ZVÝRAZNĚNÁ "slovíčka" svůj "smysl" DÁVALA, ale NIKDO to NEocenil, NIKDO si (toho) NEvšiml!(ani vy ,-) ... NAVÍC opravdu "náročné" JE to (na mozeček - si s větičkami/SLOVíČKY "pohrát si", ABY 2 SMYSLy "dávala")!
PS: Ale ten VÁŠ včErejší TEORiEtický příspěveček o KOMPRESOR(u) docela ZAJÍMAVĚ "zněl(a)" (A také ho NIKDO NEocenil ... to pak člověka PŘEJDE "chuť" se ... "snažit se", že?)
PPS: JÁ od počátku "upozorňovala", ŽE maličko "hyperaktivní" JSEM a (neb trochu praxe již mám ) VíM JAK (po čase) TO na ostatní "působí", (S TíM já - ani vy asi NIC "NEnadělám(e)" - TAK to prostě "chodí to", UŽ se asi "NEzměním se" ... ani vy ne, že? ,-)

Víte JAK dlouho to "trvá" , NEŽ "vymyšeňkuji"/napíši příspěveček, který (TAKÉ) ve ZVÝRAZNĚNÝCH slovech SMYSL dává?!? ..."normálně" mi jen VTEŘINY trvá ...
NEbojte já domů se VRACíM a (zase) NEbude čas ... (v TOMTO posledním ODSTAVCi už NIC NEhledejte ... tady už NIC "jinosmyslového" NEní ,-)
Pěkný den
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 14:41, RE: trilitr jako
dpwagen napsal:
Tedy že tachometr až o 30 km/h "vedle" ukazuje - to VíM/znám, ale o šedesát ... ?!?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 14:54, RE: Co NEJnovější ...
cruise napsal:
naprostý souhlas... Forma psaní, kterou tu Kylie předvádí není ani vtipná, ani intelektuální, je prostě jednoduchá a ubohá...Hrát si na něco, co nejsem...mám takový pocit Kylie, že trpíte velikými mindráky, když se musíte takto projevovat a neumíte psát normálně...
intelektuální ... vy víte co to znamená? (POUČTE mne ... ,-)
jednoduchá ... vždyť já "blond" - jak JINAK byste mne mohl "vidět"
ubohá ... jediná mezi CHLAPY - to ano - kdyby mi taková Michelle O´Connor a Vicky Parrot na POMOC přišly ,-)
PS: PROČ psát "normálně"? To NUDA je a toho DOST máme přeci V PRÁCi! Já tedy už i s "obviněním/názorm" že PLÁNOVALA a VYTVÁŘELA jsem to ÚMYSLNĚ pro internetové diskuze se setkala ...
To je OPRAVDU "tak" NEpochopitelné, že to je JEN "zábava"? Já o "autíčkách" se tu až tak moc NOVÉho NEdozvím, tak mezitím čas TAKto "zabíjím" ...
SPÍŠE je zajímavé PROČ lidem (v česku - samozřejmě NEjen zde) jakákoliv (často i v oblečení, raději NEmluvit ) ODLIŠNOST tak VADí - naopak občasné (jasné) zde napsané NEsmyslý/výmysly snad až LŽi či "vulgarity" BEZ mrknutí PŘECHÁZENY jsou ...
Já VíM že (trochu) "jiná/divná" jsem, ale NE"blábolím" NE"vymýšlím" a i tak snad NEJvíce KRITIK "schytávám" ... ČíMpak to bude ČíM asi?
Pěkný den (a NEbojte, příští týden /asi - moc/ NEpřispěji /patrně/ "stíhat" NEbudu ... ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 15:03, RE: N52
AnderN napsal:
Spotreba BMW 530i, 190-200kW, r.v. od 2005 v realnem provozu se pohybuje kolem 9,5-12,5 l/100 km.

www.spritmonitor.de
Ano SOUHLASím - to ODPOVíDÁ realitě ... (i té 3kové řadě - a ta by se /pravděpodobně/ při větší jízdě po městě TAKÉ asi dostala ještě o kousíček "výš"). POD 9 litrů to REÁLNÉ si moc NEní ... (můj třílitrový "důchodce" si udržuje svých 10,5 - 11 litrů - mezi 9-10 se dostaneme JEN na dlouhých trasách BEZ města - při "economy run" někam deci NAD 8 litrů - "zdokumentovaných" mám NEJMÉNĚ 8,4 litru/100 km - to je těch 7,7 litru u bmw .... )
Vím že TOMU "mnozí" asi NEbudou chtít "věřit", ale tak nějak PODSTANÝ je ten "objem" - již v PRVNí své diskuzi zde jsem (náhodou) ten stařičký citroën V6 a mnohem NOVĚJŠí bmw R6 zde zmínila/srovnávala a tak jak na jednu stranu OBROVSKÝ je mezi nimi rozdíl, tak v "běžném" provozu až tak neee (věřte/NEvěřte ,-)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 15:09, RE: Milý David(e) V(é)!
Kylie napsal:
POPRAVDĚ jsem si už i záležet dala , a v některém příspěvku ta ZVÝRAZNĚNÁ "slovíčka" svůj "smysl" DÁVALA, ale NIKDO to NEocenil, NIKDO si (toho) NEvšiml!(ani vy ,-) ... NAVÍC opravdu "náročné" JE to (na mozeček - si s větičkami/SLOVíČKY "pohrát si", ABY 2 SMYSLy "dávala")!
PS: Ale ten VÁŠ včErejší TEORiEtický příspěveček o KOMPRESOR(u) docela ZAJÍMAVĚ "zněl(a)" (A také ho NIKDO NEocenil ... to pak člověka PŘEJDE "chuť" se ... "snažit se", že?)
PPS: JÁ ...
Převedu do řeči aut. Fólie na oknech, laděný výfuk ani svítící ostřikovače, stejně jako neony pod autem nedokážu ocenit, ačkoliv stály peníze i úsilí. Toto je přímá paralela k těmto příspěvkům.
Co se týká trendu úrovně na Tip-cars, řekl bych, že krize dolehla i sem. Vasapasa to v příspěvku na Audi pěkně vystihl.
Co se týká mého příspěvku s kompresorem, tak je to jen nápad a ani jsem nehledal, jestli to někdo realizoval nebo ne a v čem budou úskalí. Bohužel nemám ani čas ani prostředky ani pokusný stroj, kde by to šlo realizovat. Je to obdoba vstřikování N2O, ale člověk se nemusí neustále poohlížet po rajském plynu, ale může si "power-boost" vyrobit kdykoliv a kdekoliv.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 06.03.2009 15:26, RE: Milý David(e) V(é)!
David V napsal:
Převedu do řeči aut. Fólie na oknech, laděný výfuk ani svítící ostřikovače, stejně jako neony pod autem nedokážu ocenit, ačkoliv stály peníze i úsilí. Toto je přímá paralela k těmto příspěvkům.
Co se týká trendu úrovně na Tip-cars, řekl bych, že krize dolehla i sem. Vasapasa to v příspěvku na Audi pěkně vystihl.
Co se týká mého příspěvku s kompresorem, tak je to jen nápad a ani jsem nehledal, jestli to někdo realizoval nebo ne a v čem budou úskalí. Bohužel nemám ani čas ani prostředky ani poku...
Myslím (domnívám se), že byť "fólie" apod. jak textíky nazývate se vám NElíbí, tak v pohledu na - VŮZ jako takový - se spíše SHODNEME (zatmavená skla, pochromované koncovky výfuku či NEdejbože "blikací/svítící" COSi pod autem - NE NE NE - to bych NEpřežila!).
Já "chápu" že můj STYL NEmusí se (každému) "líbit/vyhovovat", ale opravdu si myslím/se domnívám, že zde MNOHEM "horší/NEsmyslnější .." atd příspěvky najdete/jsou... Já to (tu) opravdu JEN jako "odreagování" mám a navíc od nového roku já maličko (jakoby)"povýšila", takže v některých obdobích o DOST MÉNĚ času budu mít/mám.
PS: OCENiL jste (alespoň "malilinko/maličko"), že (po "vašem") ta "zvýrazněná" a ZVÝRAZNĚNÁ slova (v minulém příspěvku) TAKÉ (samostatně) "smysl" dávala? ,-)
Končím balím odcházím ... Pěkný den
reagovat
  1 ... 3 4 5 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.