Petr Z. napsal:
No mě se to zda jako nesmysl sám mám 525i 141kw z roku 93 a nemůžu si stěžovat,dělám jen běžnou údržbu, jízdní vlastnosti, tichost ani pohodlí se se zminovanou octavií porovnávat ani nedají,dlouhodobou spotřebu mám 11,2l což je na skoro 200koňové auto myslím slušné.Místní kritici pravděpodobně v BMW neseděli,protože by ho nesrovnávali s žádnou bravou-to mi přijde úsměvné. Tento model bmw je navíc dost držák, můj známý ho má také akorát 535i. Např. Wollfa znám z debat na serverech, je to zaujatý ...
Jako já ti nerozumím... Když teda pominu to, že mám pocit, že 525 neměla 141 kW (to měla 528i a to tuším 146 kW) - ale jistý si nejsem, tak kdyžtak se omlouvám, tak: Ty máš pocit, že by BMW bylo spolehlivé a bezporuchové (I v tom stupidním TUV, který sice se spolehlivostí nemá nic společného je za zmíněnou Bravou, které Němci nic neodpustí)? Bav se objektivně, protože objektivně to prostě není pravda. Díly levné? Nové díly od výrobce jsou levné? Hodina v sevisu práce po přepočtení cca 2000 Kč je málo? (Ceny si berou úkolově, jediná výhoda je, že víš předem kolik to stojí,ale ta suma...) 11,2 l (a to se říká kdoví jestli) je málo? na 2,5 l) O jízdních vlastnostech se nebavím ty jsou subjektivní (ale jako zadokolka je můj názor že je to mizerné a X-drive je stejně špatný jako Haldex - v této oblasti je takříkajíc BMW ještě trochu pozadu,a le snad se zlepší), nikdo to není z nás schopen objektivně změřit...Pohodlí...Tobě ty sedačky opravdu vyhovují? Mě teda ne, opěrka hlavy někde 30 cm od hlavy vzadu, sedáky široký jak pro pupkatý germány.... Ne to není můj šálek kávy, to už i ty sedačky v OII jsou lepší a že ta taky nejsou žádný zázrak... Dále místo v autě? No teda na 4,7 m dlouhé auto...no teda nic moc...Nevím co dál říct.
P.S. Na příspěvky před tvým nereaguji, ti neví o autech vůbec nic, nemohu za to, že na net chodí i děti..
Tak a teď kolik kilometrů si najel ve Fiatu, že víš, že je tak špatný...nebo to říkala paní sousedka? Já v BMW cca 5000 km, zážitky celkem špatné (528i) s vyjímkou toho motoru, ten je opravdu skvělý ale to jediný je opravdu to za co bych si třeba i připlatil. Ale ani ostatní výrobci nedělají špatné motory. S vyjímkou motoru M3 má AR téměř všechny motory s lepšími parametry než má BMW, i když se to špatně porovnává, něco je 6V, něco 4V...