6134 napsal:
Jsem tu prvně, a nedá mi to abych nezareagoval na ty primitivní, duchapřítomný a omezený slova Zdenyho60. Slova typu uzenáč, rybíz, plečka apod. nebo jeho další rakce na jiný článek o E39 - cituji: "Tazatel buď pracuje u hodně slušně prosperující fimry, z čehož se asi bude opdvíjet jeho nadprůměrný plat, nebo je majitel hodně mladý = nezlušený a potřebuje autem premiového výrobce něco dohánět (možná, že jde jen o malé sebevědomí nebo jiný komplex)" nebo "pak nechápu, proč kupovat skoroveterána -...
Nj, je to tak
Auto, které má na kontu 250 a více tisíc km (realita bude obzvláště při zakoupení u našich bazarníku poněkud odlišná od údaje počítadla kilometrů) je holt technicky dávno za zenitem a to i takové značky, jako BMW. Prostě pochop už, ty číslicový nicku, že "TO" sice jezdit bude, ale o projevu takového vozidla si iluze už drahně let nedělám, taky jsem si tímto "vývojem" kdysi pršel, to buď v klidu a pár aut s takovými nájezdy jsem dokonce i měl a hodně jich řídil. Takže přesvědčovací metody si ponechej pro sebe a sobě rovné a klidně dál žij v blaženosti, že 11 letý báwo ti dělá radost.
Jasně, že dokáže člověk najít BMW z roku 2000, co bude v perfektním stavu a bude mít dokonce i málo najeto, ale to je případ 1 z tisíce. A jsi li trochu soudný, tak potvrdíš, když jsi de facto odborníkm přes automobily, jak vypadá u nás průměrný 10-11ti letý vůz. Jde v řadě případů o vybydlené plečky, které by měly být dávno zgenerálkovány a návštěva českých bazarů to jen dokládá.
A tyto vozy, v rukou mladých vlastníků, v kombinaci s jejich jednáním, chováním a příjmy pak mnohdy nekončívají dobře - jsou prostě dobité, protože mnohdy už není na servis, čemuž se nedivím, ne moc mládenců po škole či vyučení má na to, aby tyto vozy servisovali v servisech s pořádnými náhradními díly a postupy - a výsledek? Je, takový jaký je.
Ale jak říkám, výběr vozu je věcí každého z nás, ale prudí mě, když si někdo che koupit např. A 8 z roku 1998 a první, co shání na netu, je spotřeba a kolik stojí servis. To už o něčem svědčí a to samé jsem měl a mám na mysli, když se webová diskuze točí kolem BMW....
Jinak, pokud tě to potěší, ano, i mně se E39 líbí a dokonce jsem o ní před 7-8 lety i uvažoval, ale s přestěhováním do podhůří jsem ji ( a ostatně i stejné jiné koncepce) zavrhnul. Takže proti BMW nemám rozhodně nic, ale nemám rád, když se z běžného auta dělá naduato. BMW je jenom obyčejné auto, které má možná vněkterých ohledech lepší kvalitu provedení, než konkurence. Jinak to není nic víc, nic míň. Jen u nás se z "báwa" dělá NĚCO.