nepřihlášený uživatel napsal:
vozidlo: BMW Řada 5 rok výroby: 2004 palivo: benzin výkon v kW: 170 kód motoru: M54 popis závady: Dobrý den chci se zeptat na závádu,která se mi projevuje v mezi teplotě motororu a to,že když startuju tak mám dost dlouhé starty než motor naskočí.Pokud je motor studený,nebo po kratší době když je zahřátý tak naskočí okamžitě,ale když ho nechám od zahřátí delší dobu stát a není ani studený ani zahřátý tak delší dobu musím točit motorem než naskočí.Diagnostika žádnou chybu nehlásí.Děkuji za odpověd.S přátelským pozdravem Roman. kód chyby určené na diagnostice: - typ diagnostického přístroje: - kroky učiněné pro odstranění chyby + následky: -
Přesně tohle mi dělá motor taky a zatím jsem na nic nepřišel, ani v servise nic nezjistili. U mě na to má vliv i okolní teplota. Pokud je venku pod 20°C, tak se startování poloteplého motoru zkracuje, ale pokud je pře 25°C, tak i studený motor občas točí dlouho. V mrazech motor chytá okamžitě a vůbec v zimě se chová úplně normálně, ale v létě prostě déle startuje. Asi to bude nějaká porucha teplotního čidla nasávaného vzduchu, které je konkrétně u mého motoru myslím integrováno v MAFu.
Tip: Pokud vím, že motor bude startovat dlouho, tak zapnu zapalování, počkám, až mi pozhasínají kontrolky po checku, zapalování vypnu a znovu jej zapnu, počkám na kontrolky a startuji, pak už motor chytá tzv. na drb.