0
zpět

diskuze k tématu: BMW 535d je dobrý kus?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Úterý 19.08.2014 00:36, BMW 535d je dobrý kus?
Dobrý den.

Nerad otravuji ale chtěl bych poradit ohledně modelu BMW 535d. předchozí zkušenosti mám s BMW 530d E60 r.v. 2005, vozidlo jsme ( tenkrát s rodiči ) koupily v roce 2007 v Bratislavě od jednoho známého, stav tachometru 80 tisíc km žádná závada jen klasická udržba, nevím jestli sme měli dobrej kus ale na konci roku 2011 šlo pryč se stavem tachometru 390 tisíc ( 386 tisíc nové turbo a převodovka.jinčí závada nebyla jen běžná udržba ).... v současnosti mají rodiče svoje a já sem od nich pryč a chci pořizovat svoje.Volba padla na BMW 535d. moje otázka zní, zustat u modelu E60 nebo novější model F10 ? xDrive nebo klasický zadní náhon... pořád je to ten motor u novějšího modelu o kterém si říká že je nejlepší a vydrží nejvíc ? . Roční průměrku mám 60 tisíc kilometrů.Je pravda že po dálnici se dá s tímhle jezdit v rychlosti 160-180 km/h po dálnici do 9ti litrů ? Auto používám častěji na delší trasy jen zřídka kdy se stane že se jede ten kilometr možná dva do obchodu vždycky se někam jezdí :) Ještě jedna otázka, pár lidi mě říká že nové BMW už není to co bývalo, není to tak ani konstrukčně kvalitní, radši ať se mám vrátit ke starším modelům ještě když se dělali staré poctivé bavoráky.Pokud má někdo zkušenosti s novým modelem F10 BMW řady 5 přesněji s 535d tak sem napiště, jaké to doopravdy je, děkuji.. Předem se omlouvám za pravopisné chyby :)
reagovat
Ne321
počet příspěvků196
datum registrace02.07.2013
Středa 20.08.2014 10:21, Kvalitni BMW
Pokud jste prezil predfaceliftovou E60, tak prezijete od BMW celkem cokoliv, protoze horsi baworak nikdy neexistoval a doufejme ze uz snad ani existovat nebude. F10 je alespon castecny navrat ke kvalite, byt vysin legendarni E39 samozrejme nedosahuje.
Nenapsal jste zdali budete kupovat ojete nebo nove. Pokud ojete, tak bych zvazil potrebu 535d, ktera v ojetine vyjde o tolik draze nez nizsi motorace, ze je otazkou zdali se nespokojit treba s 530d, ktera vyjde o statisice levneji a na nase a okolni situace je to stale vice nez dostatecna motorace. Minuly tyden jsem jezdil s 635d, coz je jine auto, ale stejny motor. Jede to paradne, ale nemohl jsem se ubranit myslence, ze s tim fakticky tady nemam kde ject tak, abych ten motor alespon trochu vyuzil a zaroven neprisel o papiry.
Dalsi moznosti je dat vale baworakum a koupit Mercedes E350 CDI, coz je az na motor (v dieselech Mercedesum ponekud ujel vlak) po vsech strankach lepsi a hlavne kvalitnejsi auto.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Středa 20.08.2014 15:16, Ne321
Počkej, tomu nějak nerozumím. On napsal, že s tím autem byli spokojení, neměli takřka žádné závady a ty mu napíšeš, že to byl nejhorší bavorák všech dob
Jenom tak pro zajímavost, v dnešní generaci F10 je víc šmejdových motorů, než bylo v generaci E60.
V jakém ohledu byla tedy E60ka nejhorší bavorák všech dob? Ano, před faceliftem měla opravdu
ošklivý interiér. Ale podle toho bych určitě nesoudil...
reagovat
Ne321
počet příspěvků196
datum registrace02.07.2013
Středa 20.08.2014 21:18, RE: Ne321
Reno napsal:
Počkej, tomu nějak nerozumím. On napsal, že s tím autem byli spokojení, neměli takřka žádné závady a ty mu napíšeš, že to byl nejhorší bavorák všech dob Jenom tak pro zajímavost, v dnešní generaci F10 je víc šmejdových motorů, než bylo v generaci E60. V jakém ohledu byla tedy E60ka nejhorší bavorák všech dob? Ano, před faceliftem měla opravdu ošklivý interiér. Ale podle toho bych určitě nesoudil...

Ona toho mela vice, napriklad mizernou bezpecnost, ale nejvetsim prusvihem byl opravdu ten strasidelne osizenej interier, ktery po prechodu z E39 byl opravdu desivym sokem. Psal jsem to proto, ze pokud ma obavy z kvality F10, tak nemusi, protoze nic horsiho nez prefaceliftova E60 uz nikdy pote baworak nevyrobil, takze se nemusi bat ze by si pohorsil proti tomu na co je zvykly.
reagovat
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Čtvrtek 21.08.2014 09:11, RE: Ne321
Ne321 napsal:
Reno napsal:
Počkej, tomu nějak nerozumím. On napsal, že s tím autem byli spokojení, neměli takřka žádné závady a ty mu napíšeš, že to byl nejhorší bavorák všech dob Jenom tak pro zajímavost, v dnešní generaci F10 je víc šmejdových motorů, než bylo v generaci E60. V jakém ohledu byla tedy E60ka nejhorší bavorák všech dob? Ano, před faceliftem měla opravdu ošklivý interiér. Ale podle toho bych určitě nesoudil...
Ona toho mela vice, napriklad mizernou bezpecnost, ale nejvetsim prusvihem byl opravdu ten strasidelne osizenej interier, ktery po prechodu z E39 byl opravdu desivym sokem. Psal jsem to proto, ze pokud ma obavy z kvality F10, tak nemusi, protoze nic horsiho nez prefaceliftova E60 uz nikdy pote baworak nevyrobil, takze se nemusi bat ze by si pohorsil proti tomu na co je zvykly.

Ono to s tou předfaceliftouvou e60 není tak hrozný... na zpracování interieru se podepsala doba šetření, ale zase taková hrůza to není. po FL už byly v interieru zase kvalitnější materiály, mechanicky, ale e60 funguje perfektně a zvládá velké nájezdy. zlobí trochu elektronika (bluetooth, ovládání sedaček navi atd). Bezpečnost mi mizerná teda nepřipadá, ale není ve špici aut z té doby.
S F10 se jezdí super, ale kvalita interieru taky neni co to bývalo, f10 po 100tkm vypadá skoro jako e39 po 300. mechanicky f10 funguje dobře, akorát se nesmí brát ve čtyřválci, ale to snad každý ví, že 4 válce do bmw nepatří.
na dlouhé cesty bych taky zvažoval i 535d, ale příplatky za pořízení oproti 530 jsou opravdu dost velké. osobně bych volil 545i s lpg, a pokud ne LPG tak 530d a nechal bych udělat chip.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Čtvrtek 21.08.2014 16:38, RE: Ne321
Ne321 napsal:
Reno napsal:

Na interiér se snad nejezdí... a testy bezpečnosti dopadly nějak katastrofálně? Nic takového jsem neslyšel.

reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.