Ne321 napsal:
Reno napsal:
nejede to zásadně líp než 530i?
a žere to jak prokoplé? jezdil jsi s tím autem někdy? já dva roky a k tomuhle závěru jsem určitě nedošel...
A jel jsi nekdy s 530i pro porovnani? Ano, je tam priblizne tretina koni navic (ale zaroven s tim i pres sto kilo hmotnosti), ale fakticky i ta 530i ma v ramci bezneho provozu dost obtizne vyuzitelny vykon a to i pokud je ridic naprosty bezmozek co predpisy vubec neresi. Dalsi narust vykonu uz prinasi dost mizivy prakticky prinos vymenou za tri litry spotreby navic, coz z meho pohledu neni az tak vyhodny deal. BMW 550 dava smysl jako ojetina, protoze se da hodit do plynu a netrpi zanasenim karbonem jako trilitr, ale pro noveho kupujiciho daval ten sestivalec rozhodne vetsi smysl. I kdyz samozrejme co si budeme povidat nejlepsi motorace pro E60 byla BMW 535d, ktera jede stejne dobre jako 530tka (ovsem s pruznym zrychlenim 550tky), pricemz umoznuje narozdil od obou benzinu jezdit i plny kotel za smesne penize.
Manželka má třílitr v Z4. Tam stačí a má i pěkný zvuk. Ale pětka je o kus větší auto. Co nedávalo smysl je 530i ve srovnání s 530d. V pětce byl třílitr opravdu zdechlý. V šestce byl o kus lepší, pravděpodobně lepší zpřevodování.
Uvědom si jednu věc: člověk, který chce 550i, nebude jezdit v 535d. I kdybys 535d vyladil na 350 koní
a měl k ní osmikvaltovou převodovku, pořád to bude chrochravec, se svojím projevem. Při rozjezdu se chvilku nic neděje, pak to obžije, má to turbodíru a při předjíždění musíš dupnout na plyn o dvě sekundy dřív. 550i pojede jako čert už od od startu a bude krásně výkonnostně gradovat za famózního soundtracku V8.
Krom toho, 535d má v průměru na spritmonitor.de 8,5 litru a největší střelci tam s ní jezdí za 11,5 litru.
To mi vůbec nepřijde jako směšné peníze.
Ale zopakuju to ještě jednou: kdo chce osmiválec, toho šestiválec chrochtavec neuspokojí. A můžeš si to ekonomicky zdůvodňovat jak chceš. Já to vidím právě naopak: chci diesel - koupím si 520d a budu jezdit
za 5,5. Chci benzín, co jede? Tak si klidně připlatím za 550i. Oproti 530i je to opravdová raketa.
A že její výkon nevyužiješ? To je mi líto, já jsem s tím problém nikdy neměl. Ale jestli si představuješ, že využít výkon znamená jet maximální rychlostí, kterou to auto umí, to tě musím zklamat. To potom
nevyužiješ ani tu 520d