0
zpět

diskuze k tématu: Vibrace při brždění

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Pondělí 22.12.2014 10:24, Vibrace při brždění
Zdravím,
mám asi 5000km po výměně kotoučů a destiček z důvodu vibrací při brždění (brzdy už byly i tak na konci životnosti). Po výměně bez problémů, s autem jezdila žena po městě a ted sem s ním jel po dálnici a při brždění v rychlosti od cca 80 do 140kmh jsou cítit silné vibrace.intenzita roste s brzdnou silou, při rychlostech nad 140 už jsou vibrace slabší a pod 80 téměř necitelné.
Napadá někoho na co se zaměřit? Budu rád za každou radu, mě zatím napadlo:
- Některý třmen zadrhává a berzdí z jedné strany víc - v létě při vměně kontrolováno a třemeny chodily hladce, vyčištěno promazáno
- Vyvážení kol - už nebyly na vyvážení asi 2roky
- Vůle v tyčce nebo čepu řízení, drobnou vůli má hřeben, kontorlováno před rokema cca 12000km
reagovat
radek.slivaFB
počet příspěvků181
datum registrace16.03.2013
Pondělí 22.12.2014 10:39, nove
nove brzdy by se mely vypalit na novych by se nemelo jeste moc kriticky brzdit mohly by se ohnout nebo potom piskat. Znam par lidi co ohli kotouce nove za 50 km.... a nebo kdyz to byly kotouce znacky ala radsi kybl žumpy jak todle...nevim jestli je to zrovna tenhle pripad....
reagovat
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Pondělí 22.12.2014 11:56, RE: nove
radek.slivaFB napsal:
nove brzdy by se mely vypalit na novych by se nemelo jeste moc kriticky brzdit mohly by se ohnout nebo potom piskat. Znam par lidi co ohli kotouce nove za 50 km.... a nebo kdyz to byly kotouce znacky ala radsi kybl žumpy jak todle...nevim jestli je to zrovna tenhle pripad....

Jojo tohle znám, ale s autem jsem prvních pár set km najel já a brzdy jsem zajel asi na 4-500km, potom s ním jezdila žena po městě, takže krátké brždění z malé rychlosti. No zrovna ate jsem nebral, ale nevím ted značku, možná to bylo NK, nebo febi, ale nejsem si jistý, bral jsem je přes známého mechanika a vzal značku kterou má vyzkoušenou, mám je i vzadu na druhém autě a tam naprosto bez problémů, za půl roku co je tam mám na nich mám asi 30tkm a jsou bez rých bez vibrací atd.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.