Pánové, já mám sedmičku už nějáký ten pátek, model 2002 a co vás překvapí asi nejvíce, nejsem milionář, ani povoláním syn. Dokonce jsem invalidní důchodce, který pracuje a každý měsíc dám dohromady částku podstatně nižší, než je udávaný průměrný plat v ČR.
I přesto všechno nemám nejmenší problém své vozidlo "utáhnout", dávám si rezervu za každý ujetý kilometr korunu na servis a funguje to tak bezproblémů. Jinak, vrakoviště nedoporučuji, jsou to špekulanti, co jsou schopni si za cenu použitého dílu říct 70% ceny nového. Různé čidla a podobné věci nakupuji u lidí, co nějákou sedmu rozebírají, ale neživí se tím, fanoušků značky co rádi pomůžou je opravdu dost. Věci jako brzdy, tlumiče, části řízení pochopitelně kupuji nové, ovšem nikoliv druhovýrobu, ale originální díly, jen s tím rozdílem, že na nich není vyraženo logo BMW. A skutečně by jste se divili, co takové logo stojí
Do autorizovaného servisu nejezdím, nemůžu si to dovolit. A i kdybych si to mohl dovolit, tak bych tam nejezdil, protože co jsem tam párkrát byl, tak pokud tam nepřijedete s dvou-tříletým autem, tak se na vás pomalu dívají, co jim to tam táhnete za veterána.
Naprosto opačnou zkušenost mám se servisem v německu. Dokonce tam zohledňují stáří auta, takže člověk neplatí plnou pecku jako tady, ale hlavně - pořád tam ještě platí heslo "Náš zákazník, náš pán" Nikdo neřeší, co máte za auto a jak staré, jste zákazník a tak se k vám také chovají. Opravdu, k těm našim křupanům bych si nedal opravit ani kolo od mé dcery.
Nemyslím si, že 7er je auto pro každého. Člověk musí počítat s tím, že tyhle auta jsou prostě kasičky, ať člověk chce, nebo ne... Každý si musí rozmyslet sám, jestli mu více pohodlí a bezpečí stojí za více peněz.... mě rozhodně ano.