0
zpět

diskuze k tématu: BMW 7 - kterou verzi pro jízdy po dálnici?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaký typ motoru vybrat, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 07:37, Je to tak dobře
Pánové, já mám sedmičku už nějáký ten pátek, model 2002 a co vás překvapí asi nejvíce, nejsem milionář, ani povoláním syn. Dokonce jsem invalidní důchodce, který pracuje a každý měsíc dám dohromady částku podstatně nižší, než je udávaný průměrný plat v ČR.

I přesto všechno nemám nejmenší problém své vozidlo "utáhnout", dávám si rezervu za každý ujetý kilometr korunu na servis a funguje to tak bezproblémů. Jinak, vrakoviště nedoporučuji, jsou to špekulanti, co jsou schopni si za cenu použitého dílu říct 70% ceny nového. Různé čidla a podobné věci nakupuji u lidí, co nějákou sedmu rozebírají, ale neživí se tím, fanoušků značky co rádi pomůžou je opravdu dost. Věci jako brzdy, tlumiče, části řízení pochopitelně kupuji nové, ovšem nikoliv druhovýrobu, ale originální díly, jen s tím rozdílem, že na nich není vyraženo logo BMW. A skutečně by jste se divili, co takové logo stojí

Do autorizovaného servisu nejezdím, nemůžu si to dovolit. A i kdybych si to mohl dovolit, tak bych tam nejezdil, protože co jsem tam párkrát byl, tak pokud tam nepřijedete s dvou-tříletým autem, tak se na vás pomalu dívají, co jim to tam táhnete za veterána.

Naprosto opačnou zkušenost mám se servisem v německu. Dokonce tam zohledňují stáří auta, takže člověk neplatí plnou pecku jako tady, ale hlavně - pořád tam ještě platí heslo "Náš zákazník, náš pán" Nikdo neřeší, co máte za auto a jak staré, jste zákazník a tak se k vám také chovají. Opravdu, k těm našim křupanům bych si nedal opravit ani kolo od mé dcery.

Nemyslím si, že 7er je auto pro každého. Člověk musí počítat s tím, že tyhle auta jsou prostě kasičky, ať člověk chce, nebo ne... Každý si musí rozmyslet sám, jestli mu více pohodlí a bezpečí stojí za více peněz.... mě rozhodně ano.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 08:13, RE: RE servisní náklady
TOM napsal:
Ad gumy jsem psal již v sobotu v 13:33 - je to jen o kousek níž.
Servisní prohlídka něco přes deset tisíc ve značkovém servisu není žádný ranec - s čím to srovnáváš? Znám lidi co platili za servisní prohlídku cca 9tis na Fabii. A to na tý fabii na tebe při 90tis km vybafnou 15tis Kč za rozvody a jsi na stených penězích jak s tvojí 650i. Nehledě na to, že to je jak říkáš - u Čermáka (žádná garáž, ale dost slušný servis) by to bylo za polovic a razítko by mělo podle mě stejnou váhu.
Furt mi al...
O servisu gratis jsem slyšel u nových mercedesů /tedy jen za cenu materiálu/ ale u BMW nikdy. Je to pořádná hovadina. Píšu, že jsem platil nejmíň deset a nejvíc okolo 25. Tolik asi za Fabii nezaplatíš. Tvrdit, že mezi servisními náklady na BMW a Fabii není rozdíl - tomu určitě sám nevěříš. O čem to mluvím? No já asi vím, o čem mluvím, já tam jezdím, ale ty jezdíš k Čermákovi nebo kam...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 08:17, RE: Je to tak dobře
Thomassino napsal:
Pánové, já mám sedmičku už nějáký ten pátek, model 2002 a co vás překvapí asi nejvíce, nejsem milionář, ani povoláním syn. Dokonce jsem invalidní důchodce, který pracuje a každý měsíc dám dohromady částku podstatně nižší, než je udávaný průměrný plat v ČR.

I přesto všechno nemám nejmenší problém své vozidlo "utáhnout", dávám si rezervu za každý ujetý kilometr korunu na servis a funguje to tak bezproblémů. Jinak, vrakoviště nedoporučuji, jsou to špekulanti, co jsou schopni si za cenu použitého d...
No i v českých servisech jsou jiné sazby pro starší vozy... a jako na podřadného se na Vás dívají i když máte dva roky staré auto, ale nekoupili jste u nich...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:05, RE: RE servisní náklady
Pavlik napsal:
Je tam úskalí - je to přímovstřikový motor. Přestavba je mnohem dražší (obvykle cca 50 tisíc) a stejně to vstřikuje souběžně i benzín aby se mohly chladit vstřikovače. Osobně bych se přímovstřiku pro LPG vyhnul, ale jinak mohu LPG jen doporučit.
Dík. O peníze zas tak nejde, ty se vrátí relativně brzy, ale čekal jsem nějakou sviňárnu, neb jsem snad žádné přestavěné (na rozdíl od CX-9) neviděl. Když to nemusí fungovat na 100%, tak se v tom radši hrabat nebudu...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:15, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
To jsou konstrukce jak z MacGyvera. Jedu do BMW, že mi nejde řídící jednotka do 650i, mechanik zavolá kamarádovi, že má řídící jednotku do 650i, docela dobře fungující, opravitelnou, ten řekne jo beru a mně naúčtujou novou. To jak uznáte, je značně přitažené za vlasy. Do Renocaru na servis jezdí lidi s autama do dejme tomu 3-4 roky starýma. Ti se asi nebudou kamarádit s mechošema...
Mluvim o tom obecně, ne konkrétně u BMW.Byl jsem mj. svědkem podobné šmeliny u stěračů, lamda sondy a pod. Každopádně jako uživatel nemám šanci něco odhalit či dokázat... Shořel mi servomotorek na ovládání klapky vnitřního okruhu vzduchu. Mám tam novej, nebo jetej z vrakárny? Ten shořelej samozřejmě mám zabalenej na cestu, jak se sluší a patří... Ale nic, taky jsem byl naivní...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:28, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
O servisu gratis jsem slyšel u nových mercedesů /tedy jen za cenu materiálu/ ale u BMW nikdy. Je to pořádná hovadina. Píšu, že jsem platil nejmíň deset a nejvíc okolo 25. Tolik asi za Fabii nezaplatíš. Tvrdit, že mezi servisními náklady na BMW a Fabii není rozdíl - tomu určitě sám nevěříš. O čem to mluvím? No já asi vím, o čem mluvím, já tam jezdím, ale ty jezdíš k Čermákovi nebo kam...
od roku 2007 každé v ČR prodané BMW má tzv. BMW Inkluzive, tedy 5let/100tkm servis zdarma. samozřejmě přenositelné na nového majitele a s celoevropskou platností-ale pozor, němci to mají za příplatek, a dost mastnej, takže to většina aut dovezených z venku nemá. samozřejmě se to nevztahuje na neodborně opravené vozy atd...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:33, RE: RE servisní náklady
tomaskrtek napsal:
od roku 2007 každé v ČR prodané BMW má tzv. BMW Inkluzive, tedy 5let/100tkm servis zdarma. samozřejmě přenositelné na nového majitele a s celoevropskou platností-ale pozor, němci to mají za příplatek, a dost mastnej, takže to většina aut dovezených z venku nemá. samozřejmě se to nevztahuje na neodborně opravené vozy atd...
jo a ještě se to nevztahuje na modýlky, což bude asi tento případ
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:40, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
ŽADNOU 65o i nemáš jen meleš hovna z hladu - kdyby jsi měl 65O i rok 2OO7 -facelift tak víš , že na 5 let jsou tam prohlidky gratis ale ty viš kulo a naschval mluviš že si to slyšel u mercedesu a u bmw ne . Seš nějaký hlupák z vesnice , Heřman Gazda, nebo jak ti říkaj o 65O i nemáš ani páru a vše sis vyčet někde v automagazinu , a ted směle jen machruješ ty VIDLAČI , pro kterého platí : KDYBY NEBYL INTERNET , MŮJ ŽIVOT BY NEEXISTOVAL - BĚŽ RADŠI NA FACEBOOK , TAM SE UKLIDNÍŠ A TO TI VZKAZUJU JÁ MAREK KŘÍŽ Z FRÝDKU - MISTKU .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 12:56, KDYŽ
Michal napsal:
No i v českých servisech jsou jiné sazby pro starší vozy... a jako na podřadného se na Vás dívají i když máte dva roky staré auto, ale nekoupili jste u nich...
když dojedete do jakého koli servisu v bmw 76O i či iL at je to rok O3 nebo O7 pokaždé na Vás budou zírat s obdivem - tohle auto není pro každého , mimo to , co si myslíte, že v čem asi jezdí servisní technici v bmw ??? myslite si ? že maj bmw ? ? ? , možná tak šéf provozovny .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 14:14, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
Jak jsem již několikrát psal - vozy BMW jezdím už téměř 20 let. A vím moc dobře kde a za kolik se dají servisovat. Tím cos napsal teď, jsi dal jasně najevo, že vůbec netušíš která bije, což je to co tu celou dobu říkám.
Dál to viditelně nemá cenu rozebírat.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 16:56, RE: RE servisní náklady
RadekJ napsal:
Michale .. jestli jezdíš do Renocar Brno, tak se na ně proboha vykašli .. jsou to hrozní vydřiduši. Zajeď do Blažovic do servisu (KP Design and Sound) a dostaneš jak razítko, lepší péči o vůz a mnohokrát lepší cenu... Mohu jen doporučit.
Říká ti něco úplná servisní historie? V BS auto Brno prodávají kluci už asi tři roky Audi A6 s najetýma 25 tkm. Razítko v servisce mají jedno, z Opelu. Budí to velkou důvěru. Hele, oproti tomu, že na tom autě tratím 450 tisíc korun za jeden rok je ten servis jenom muška...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 16:57, RE: RE servisní náklady
tomaskrtek napsal:
no, a já mám auto z Německa. spokojenej? nebo budou ještě nějaké žgryndy?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 17:06, RE: RE servisní náklady
TOM napsal:
Jak jsem již několikrát psal - vozy BMW jezdím už téměř 20 let. A vím moc dobře kde a za kolik se dají servisovat. Tím cos napsal teď, jsi dal jasně najevo, že vůbec netušíš která bije, což je to co tu celou dobu říkám.
Dál to viditelně nemá cenu rozebírat.
TOME, moje auto je koupené z Německa jakožto roční, žádné servisní práce gratis se nekonaly.
Pro debila z FM:
http://img854.imageshack.us/img854/8367/18072011061.jpg
a z garáže, abys nemohl spát, ty křupane
http://img706.imageshack.us/img706/116/20052011016.jpg
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 17:08, Pro pana Kříže z Chacharova
TOME, moje auto je koupené z Německa jakožto roční, žádné servisní práce gratis se nekonaly. http://img854.imageshack.us/img854/8367/18072011061.jpg a z garáže, abys nemohl spát, ty křupane:-http://img706.imageshack.us/img706/116/20052011016.jpg
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 17:22, RE: KDYŽ
MamVsechno napsal:
když dojedete do jakého koli servisu v bmw 76O i či iL at je to rok O3 nebo O7 pokaždé na Vás budou zírat s obdivem - tohle auto není pro každého , mimo to , co si myslíte, že v čem asi jezdí servisní technici v bmw ??? myslite si ? že maj bmw ? ? ? , možná tak šéf provozovny .
U vás ve Frýdku možná. Tady v Brně jezdí barovákem každý druhý...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 17:24, RE: RE servisní náklady
Pepe napsal:
Mluvim o tom obecně, ne konkrétně u BMW.Byl jsem mj. svědkem podobné šmeliny u stěračů, lamda sondy a pod. Každopádně jako uživatel nemám šanci něco odhalit či dokázat... Shořel mi servomotorek na ovládání klapky vnitřního okruhu vzduchu. Mám tam novej, nebo jetej z vrakárny? Ten shořelej samozřejmě mám zabalenej na cestu, jak se sluší a patří... Ale nic, taky jsem byl naivní...
Ale já naivní nejsem. Nejezdím autem, kterých potkáte 30 za den. Ani na vrakovištích jich určitě moc nenajdete. Krom toho, opakuju po stopadesáté osmé - nedokážu si představit, že by u takového molochu jako je Renocar mechanici švindlovali ve spojení s technikama a kasou... je to dost uhozená myšlenka.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 19:36, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
Ale já naivní nejsem. Nejezdím autem, kterých potkáte 30 za den. Ani na vrakovištích jich určitě moc nenajdete. Krom toho, opakuju po stopadesáté osmé - nedokážu si představit, že by u takového molochu jako je Renocar mechanici švindlovali ve spojení s technikama a kasou... je to dost uhozená myšlenka.
Ano, uznávám. Já i ostatní tady jsme úplně blbí, páč v servisech se šmelí a riskuje vyhazov jen s levnejma dílama na pičutky, to dá rozum. Omlouvám se, že jsem se snažil argumentovat svými zkušenostmi, už to chápu... Ještě jednou díky za osvětu.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 20:49, RE: RE servisní náklady
Pepe napsal:
Ano, uznávám. Já i ostatní tady jsme úplně blbí, páč v servisech se šmelí a riskuje vyhazov jen s levnejma dílama na pičutky, to dá rozum. Omlouvám se, že jsem se snažil argumentovat svými zkušenostmi, už to chápu... Ještě jednou díky za osvětu.
Prosím Vás zkuste mi vysvětlit, já jsem úplně debilní, jak to ten mechanik udělá, když já v pondělí přijdu do značkového servisu, řeknu technikovi, že mi odešlo to a to, on to objedná, ve středu to přijde, já přijdu na výměnu a v tom okamžiku už bude mít mechanik po ruce součástku z vrakáče... dokážu pochopit, když mi budete tvrdit, že si uleje olej, vyfakturuje mi sedm litrů, ale naleje tam pět a dva nechá starý... to opravdu neohlídám... ale nezkoušejte mi tvrdit, že do dvouletého bavoráku sežene na vrakáči náhradní díl a pod rukou mi ho vymění a vyfakturuje mi plnou cenu...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 23:30, RE: RE servisní náklady
Michal napsal:
TOME, moje auto je koupené z Německa jakožto roční, žádné servisní práce gratis se nekonaly.
Pro debila z FM:
http://img854.imageshack.us/img854/8367/18072011061.jpg
a z garáže, abys nemohl spát, ty křupane
http://img706.imageshack.us/img706/116/20052011016.jpg
TO SIS NAFOTIL KDE ? NEMÁŠ ŽADNÉ BMW 65o i , jen to tady na nás hraješ tot vše.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 18.07.2011 23:31, RE: KDYŽ
Michal napsal:
U vás ve Frýdku možná. Tady v Brně jezdí barovákem každý druhý...
Michal ale ty žadné bmw nemáš, tak se stím už smiř , a jdi zas radši okoukavat svoji fabiu 1,2 HTP . nazdar.
reagovat
  1 ... 6 7 8 9

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.