wodvi napsal:
tak já na své x5 při 220tis.km jsem vyměnil pul auta převodovku,VTG,diferencial zadní,poloosy,ramena př+zad.,turbo,svody,váha,čerpadla,plováky,jednotka žhavení,světel,nivela. a spoustu jiného(teměř nové auto) a odměnou mě za to je spotřeba 15L/100km a nedokážu si vysvětlit proč když měřené hodnoty jsou vynikající!
To je celkem dost věcí. Vy jste první majitel vozidla? Trochu to zde více rozveďte, kdy a od koho jste auto kupoval, přetočený tachometr?, kde s autem jezdíte atd. BMW X5 3d 160kw, r.v.2005 jsem vlastnil cca 2 roky, za tu dobu jsem s tím najel 20 tis.km (byl jsem druhý majitel, kupovaný při 168. tis. km) a krom oleje a paliva jsem se nijak nestaral.
Nyní vlastním Subaru Tribeca 3,6i 190 kw, r.v. 2009, spotřeba sice 13l/100 km (90% město,10% mimo město), najeto nyní něco málo přes 110 tis.km a naprostá spokojenost, krom pravidelné předepsané servisní údržby, nic navíc jsem nedodělával/neopravoval. Žádné konkurenčně schopné auto jsem nenašel, takže zůstávám u Tribecy. Jak zní staré pravidlo, milion lidí, milion chutí