0
zpět

diskuze k tématu: BMW 116i pro ženu

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
azerty
počet příspěvků63
datum registrace23.06.2016
Čtvrtek 23.06.2016 12:23, BMW 116i pro ženu
Dobrý den,
chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Čtvrtek 23.06.2016 15:29, RE: BMW 116i pro ženu
azerty napsal:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

Lepší otázka je, jestli má manželka zkušenost se zadokolkou, a hlavně v zimě.
reagovat
azerty
počet příspěvků63
Čtvrtek 23.06.2016 15:49, titulek příspěvku musí být vyplněn
Nemá, ani já. Je to hodně znát? Poohlídnout se možná raději po Focusu/Golfu/A3/Astře ... ? Rozpočet je cca 200 000. Fiat Bravo se jí nelíbí.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Čtvrtek 23.06.2016 18:28, RE: BMW 116i pro ženu
Giorgio napsal:
azerty napsal:
Dobrý den,chtěl bych pořídit nějaké menší ojeté auto pro ženu. Líbí se mi BMW 1, první generace. Vzhledem k nájezdu by stačil 116i. Máte zkušenosti s tímto autem? Děkuji.

To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)
reagovat
azerty
počet příspěvků63
Čtvrtek 23.06.2016 18:56, titulek příspěvku musí být vyplněn
Něco už odřízeno má. Ta jednička je tajně i tak trochu pro mě, už dlouho se mi líbí
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Čtvrtek 23.06.2016 21:38, Jedině
Jedině 130i
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Pátek 24.06.2016 06:01, RE: BMW 116i pro ženu
Reno napsal:
Giorgio napsal:
azerty napsal:
To auto nemá žádný výkon na to aby ji nějak potrápilo. Moje paní se naučila s 2.5 Z4 celoročně. Jen zasněženou nebo namrzlou zámkovku to auto holt nevyjelo:)

Nezkušeného se zadokolkou, který jinak není aspoň průměrný řidič, potrápí i "městská zima" ve stodváce (jakkoliv to je už dneska spíše veterán). Beru, že BMW má lepší rozložení hmotnosti, ale rozhodně to není jen o výkonu. Smyk může člověk dostat i na odbočce k parkovišti při malé rychlosti a zadokolka se prostě chová jinak. A samozřejmě to taky není jen o zimě, ale třeba i o dešti a jiných kluzkých podmínkách, ostřejší jízdě atd.
reagovat
azerty
počet příspěvků63
Pátek 24.06.2016 08:20, titulek příspěvku musí být vyplněn
Takže přikoupit i školu smyku?
reagovat
Ma007
počet příspěvků197
datum registrace26.11.2013
Pátek 24.06.2016 08:47, titulek příspěvku
prikúpiť školu šmyku je dobrý nápad, ale ešte predtým obetovať 2-3 nádrže na prázdnom letisku začiatkom zimy.
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Pátek 24.06.2016 09:17, zadokolka
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)
Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".
BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
Pátek 24.06.2016 09:48, RE: zadokolka
free78 napsal:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.

Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.
A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)
jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
reagovat
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Pátek 24.06.2016 12:27, 130i
Jistě že jedině 130i. A i pro ženu. Protože ta pak dostane to moje a já si nechám tu 130i :D
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Pátek 24.06.2016 13:37, RE: zadokolka
Reno napsal:
free78 napsal:
koukám propaganda lidí co nikdy v BMW ani neseděli jede na plné obrátky :)Jaké ustřelování zadku, co je to za nesmysl? Posledních cca 20 let bývá ve standardu protiprokluzový systém. Můžete na to šlapat jak chcete. Zadek prostě "neuteče".BMW je naopak mnohem bezpečnější v tom, že díky ideální rozložení hmotnosti a dobře navrženému podvozku je schopno projet zatáčku mnohem rychleji než se utrhe.
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?

Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.

Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
Pátek 24.06.2016 17:45, RE: zadokolka
Giorgio napsal:
Reno napsal:
free78 napsal:
Když je výkon, zadek klidně ustřelí. Dělám to v každé druhé zatáčce. Ale 116i ten výkon opravdu nemá.A jestli tady někdo mluví o smyku na sněhu, ten dostane i předokolka. Rozhodně bych se toho nebál. A "jedině 130i"? Pro ženu? Ale no tááák:)jen si nejsem jistý tou 116i, není to PSA? nebo je to ten podladěný dvoulitr?
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.

BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
Sobota 25.06.2016 08:47, RE: zadokolka
Reno napsal:
Giorgio napsal:
Reno napsal:
free78 napsal:
Je sakra rozdíl, jestli se to auto ze zatáčky při smyku hrne předkem nebo zadkem. Takže aspoň ta škola smyku je nezbytná, bez ohledu na výkon.Jestli tazatel to auto chce, tak ať to nepodsouvá ženě, koupí ho s pořádným motorem sobě a ženě dá něco "normálního". Myslím, že A3 by ji neurazila.
BMW už dávno není přetáčivé v běžných variantách, ale tzv. "bezpečně nedotáčivé". Když chceš skutečně přetáčivé auto, musíš si koupit starého bafa nebo Mercedes...

Je pravda, že se zadokolkou jsem končil u E46, a to bych pro ženu určitě nedoporučil. E60 a F10 už měly xDrive, což zase v první generaci jedničky v nabídce tuším ani nebylo. Pořád si ale myslím, že konvenční A3 bude pro ženu lepší.
reagovat
Zdeny60
počet příspěvků1248
datum registrace08.09.2009
Sobota 25.06.2016 17:21, A je to tu zas:-)
Já zase trvdím, že když je někdo trubec, tak dostane smyk i s 8x8 Tartou 813 s náhonem na všech 8 kol. V zimě-pokud není člověk magor-tak ví, že na sněhu se jezdí jinak, než v létě na suchu. A že to, čím hňápe na plyn, není buková noha, ale noha člověka, kteoru ovládá šedá kůra mozková. Pokud jí člověk (té hmoty) v hlavě má spoň trochu, pak ho ani v zimě nemusí trápit nějaké ustřelování zadku něbo čehokoliv. Jedu prostě tak, aby se mi to nestalo a v zatáčce nedupu na plyn, jak slon.
O tom, že s RWD už leckam nevyjede z titulu toho, že to prostě občas nejde, neb to má své limity, nemá smysl diskutovat. Osobně bych RWD maželce koupil pouze v případě, kdybych věděl, že v zimě dojede domů a bude jezdit tam, kde ji nepotkají zimní "radovánky".
Zasněžený kopec prověří lecjaké auto, ale RWD zde silně ztrácí. Protože mám to štěstí a bydlím tam, kde bydlím, zimních "borců" s RWD vídávám poměrně dost Dokáže je potrápit i byť jen prohrnuté parkoviště u Hypernovy. To se vždy musím řehtat, když najede pán v kravatě na parkoviště a zadní kola se pěkně zanoří do neprohrnutých 10cm břečky Pán pak půl hodny šaškuje, než se někdo obětuje a jde ho vytlačit
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Neděle 26.06.2016 06:36, RE: BMW 116i pro ženu
azerty napsal:

Dobrý den, kamarádka má tohle auto na ježdění po městě a je spokojená. Mě s výškou 180cm docela vadil stísněný interiér, ale jinak dizajnově moc krásná stylovka.
V zimě na sněhu je to horší, klasická zadokola se snaží, ale kluzký povrch může Vaší ženu docela vylekat Napadá mě dát kus železa do kufru jako otec v zimě dával do Moskviče
Jinak v BMW 1 je opravdu nízký posed, což při častém nasedávání a vysedávání může vadit.

reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.