citace:
reakce na: Libor10, 10.01.2021 13:04 (Dobrý den,vybírám velké MPV na ...)
Ahoj, za mě Ty občasné výlety budou stačit na vypálení filtru pevných částic. A ikdyž jsem petrolhead(teda dnes už spíše elektrohead), bral bych diesel, protože 1.2 Puretech se utahá s takovou náloží, není ani dělaný na 15.let a díky velké spotřebě nebude ani čistší na provoz.
Můj kolega a kamarád má Berlingo 2015 1.6 HDI, kdy přes týden jezdí jen město a o víkendu chatu/kola/lyže a nic motoru není. Pravda má ještě verzi bez močoviny, takže nemůžu generalizovat. Výhoda 1.6/1.5 HDI je právě vynikající spotřeba. Pozlobit prý může jen systém s močovinou, ale to u všech značek. Záruka pět let už něco pochytí snad.
Fordí diesel 1.5 Ecoblue neznám, jen ten předešlý bez močoviny, tak snad tu někdo napíše, Connect mi moc nevoní, protože nemá tak vysoký podvozek jak Rifter/Berlingo.. a to se může hodit na polňačku
Asistenti - vypnout se to dá, akorát někteří/věšina se ti zapnou znova při startu. V Travelleru mi vůbec nevadili, jel jsem Chorvatsko a zpět. Naopak FrontAssist (zabrzdí za tebe při krizové situaci) mi už zachránil "plechy" na kruhovém objezdu ve Fábii III