Kateřina napsal:
Zdravím, podobných příspěvků už jsem zde prošlo hodně, ale většinou se v nich nevyskytovaly informace o autech, která jsem prohlížela já. Hledám své první auto, nájezd cca 30 km denně, plus nějaké delší trasy po dálnici cca 300 km/2x za rok.Určitě by to mělo být auto středních až menších rozměrů, benzín, min. 1.3 obsah, 5 dveřák, min 55 kW.Sama jsem se koukala po: Citroen c3, suzuki Ignis, fiat Stilo, nissan almera, nissan micra..Pročetla jsem nějaké recenze a diskuze, ve kterých mi asi Ignis nevyšel nejlíp. Co se týká stila (z toho jsem byla z počátku nadšená), ale známý, co dělá hlavně s italskými auty mi říkal, abych se stilu vyhla, že elektronika je umístěna nad motorem, hřeje se a taví se tam nějaké spoje a poté jde celá elektronika do háje (pardon za ten popis).Na nissana bez reznutí je asi problém narazit...Takže mi zatím zbývá citroen - ten mi ještě nikdo nezhanil :)Můžete mi prosím napsat nějaké zkušenosti se zmíněnými auty, popř. nějaké srovnání, nebo další kousky, na které se zaměřit. DíkyVím, že za takový malý rozpočet se budu muset asi spíš koukat na stav než na značku, ale prvně se asi zaměřím na ty vybrané.Hodně mi ještě tlačili všichni fabii v 1.4 Mpi, 44 kW, ale moc se mi upřímně do škodovky nechce...Budu ráda za každý příspěvek - díky
Za takovou cenu je to vyloženě o tom na co narazíte - tedy ne o značce, ale o autě v nejlepším možném stavu. Je nutné ještě počítat s velkým servisem - olej motor, převodovka, podvozek a rozvody to počítejte dalších cca 15-20 tisíc, aby auto bylo k světu. Ale potom má člověk v auto důvěru a nemusí se bát, že ho zklame. Každopádně, co Váš známý opravuje italská auta, tak nevím co opravuje, protože já jsem majitelem starého stila r.v. 2004 a s elektronikou a ve své podstatě s ním nemám žádný problém a připadá mi to jako hospodské řeči - jasně pro mechaniky je nejjednodušší na servis na koncern. Já to auto na základě fora o stilu koupil, když jsem si to prošel tak to auto mívá stejné závady jako ostatní. Navíc simyslím, že těch Stil bude nejvíc na výběr a benzínové motory má fiat nesmrtelné - tedy pokud to nemělo před Vámi nějaké prase, ale to hrozí u všech značek. Fabie za 50 bude mírně řečeno na hranici životnosti, do toho bych nešel. Hodně štěstí při výběru.