0
zpět

diskuze k tématu: Kombík kolem 160 000 kč (ford,hyunda,kia)

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, korejská vozidla
Soukyyy
počet příspěvků3
datum registrace27.02.2017
Pondělí 27.02.2017 08:02, Kombík kolem 160 000 kč (ford,hyunda,kia)
Dobrý den, poraďte mi, prosím s výběrem auta. Moje dosavadní zkušenosti Mazda 3 1,6.
Jezdím hlavně po městě a sem tam výlet. Ročně max 16 000 km, takže benzín.
Za auto bych chtěl dát kolem 160 000 + 10 000 na pojistku a 15 000 na prvotní servis.

Mazdu budu prodávat jelikož se jedná o sedan a v létě očekáváme narození miminka. Hledám tedy kombík.
Můj hlavní favorit je Ford Focus II po FL, ale přítelkyni se daleko více zamlouvají korejci - Hyundai i30 nebo Kia Ceed. Kterým bych se taky nebránil. Je fakt, že ten Ford vypadá trošku jako krabice.
Jde mi samozřejmě ale o tom, co je uvnitř, jak to jede a jak jsou spolehlivé motory. Dále dobrá antikoroze, jelikož auto nebude garážované.
U Forda bych bral 1,6 Duratec 74 kW a u korejců nejspíš také 1,6 93 kW

Bohužel jsem žádné z výše uvedených neřídil a nemůžu si udělat obrázek. Není 74 kW u Forda málo? Chtěl bych něco co trošku jede (nejsem ale závodník) a tolik nežere.
Zase na druhou stranu se bojím, že náhradní díly u korejců budou dražší a jelikož budu kupovat ojeté auto, tak asi budou potřeba.
Ročník auta bych viděl 2010 a mladší.

Děkuji.
reagovat
freos
počet příspěvků11
datum registrace23.08.2016
Pondělí 27.02.2017 10:43, focus II
focus s 74kw jede moc hezky, hlavně drží i v zatáčkách a jízda není nuda.
nicméně je důležité, že to není auto na dálnici. při 130km/h je hluk v interiéru velmi nepříjemný.
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pondělí 27.02.2017 12:08, RE: Kombík kolem 160 000 kč (ford,hyunda,kia)
Soukyyy napsal:
Dobrý den, poraďte mi, prosím s výběrem auta. Moje dosavadní zkušenosti Mazda 3 1,6.Jezdím hlavně po městě a sem tam výlet. Ročně max 16 000 km, takže benzín.Za auto bych chtěl dát kolem 160 000 + 10 000 na pojistku a 15 000 na prvotní servis. Mazdu budu prodávat jelikož se jedná o sedan a v létě očekáváme narození miminka. Hledám tedy kombík.Můj hlavní favorit je Ford Focus II po FL, ale přítelkyni se daleko více zamlouvají korejci - Hyundai i30 nebo Kia Ceed. Kterým bych se taky nebránil. Je fakt, že ten Ford vypadá trošku jako krabice.Jde mi samozřejmě ale o tom, co je uvnitř, jak to jede a jak jsou spolehlivé motory. Dále dobrá antikoroze, jelikož auto nebude garážované.U Forda bych bral 1,6 Duratec 74 kW a u korejců nejspíš také 1,6 93 kWBohužel jsem žádné z výše uvedených neřídil a nemůžu si udělat obrázek. Není 74 kW u Forda málo? Chtěl bych něco co trošku jede (nejsem ale závodník) a tolik nežere.Zase na druhou stranu se bojím, že náhradní díly u korejců budou dražší a jelikož budu kupovat ojeté auto, tak asi budou potřeba.Ročník auta bych viděl 2010 a mladší.Děkuji.

Ahoj, já mám Focus II facelift 1.6 74kw a motor stačí. S tím hlukem je to takové ošemetné. Můj Focus je třeba hlučný v určitém spektru kolem 2400 ale jinak je celkem kultivovaný. Mů kamarád má ten samý Focus přivezený z Německa v vyšší výbavě a ten je tichý i na dálnici, nemluvě o parádních sedačkách, tempomatu, autom. klimatiuzaci atd...
Měl jsem týden jako náhradní auto Kiu Ceed I gen. 1.4 a na dálnici moc tichá nebyla, řízení bylo umělé, podvozek tvrdý, auto mě nenadchlo, tam je Focus o dvě třídy lepší.
Soused má Hyundai i30 I gen 1.6 a také to není moc tiché na dálnici, jinak celkem spolehlivé auto, ale to je Focus také.
Focus je širší v interiéru, v i30 se cítím stísněněji, ale to je jen subj. dojem.
Asi největší plus pro Focus je pro mě, že seženeš za dobrou cenu běžně výbavu s ESP, 6xAirbag, což i30 nebo Ceed nemusí mít a je to škoda
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 28.02.2017 11:42, RE: Kombík kolem 160 000 kč (ford,hyunda,kia)
bez urážky ale vybírat auto podle toho co se zamlouvá přítelkyni je cesta do pekel
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.