Koulis napsal:
Moc děkuji za reakce na můj dotaz. V celku mě utvrdili, že výběr 3 favoritů byl dobrý :) . Dle pročtených recenzí a vašich reakcí se začínám přiklánět k Ford Mondeu.... jen stále uvažuji který benzínový motor zvolit. Když pročítám recenze odborníci volí téměř vždy benzín 2,0, z toho důvodu že 1,8 nemá dostatek síly...pak si ale přečtu reakce lidí na fórech a tam už to tak jednoznačné není...takže můj dotaz č.2. opravdu je 1,8 92kw tak slabá pro Mondeo?
To záleží na využití vozu. Pro provoz plně naloženého auta v kopcovitém terénu nebo s častou potřebou předjíždět to není mnoho. Navíc je tato verze otáčkově posazená výše, takže nemá takovou odezvu v celém otáčkovém rozsahu, jako slabší 81 kW verze, která je hodnocená jako pružnější. Oba motory 1.8 jsou spíše pro klidnou jízdu. Pokud kápnete na slušné auto s 2-litrem, rozhodně mu dejte přednost. Konec konců vemte rodinu do bazaru, nasedejte všichni do auta a vyražte na zkušební jízdu, tam uvidíte, jestli je pro Vás 1.8 dostatečná motorizace.