Ahoj v předešlé generaci S-MAX deklasoval Tourana snad ve všem, tu současnou moc neznám, ale podle mě se to nezměnilo. Určitě bych se v obou autech projel a klidně i metrem změřil šířku sedaček v druhé řadě. Jak znám koncern, nějaký šolich tam zase bude
Jinak Touran má prostřední sedadlo v druhé řadě užší, což je malér, pokud plánuješ mít 3 plnohodnotné dětské sedačky vedle sebe. S-MAX má 3 královské sedačky, vůbec prostorem vede a to nepočítám podvozek a dravější projev Ecoboostu.
U Touranu se vyhni 1.6 TDI, ten motor má snad naprogramovanou životnost vstřiků a FAP filtru, navíc moc nejede
Výhodou Touranu je ale cena, když si dáš vozy ihned k dodání na stránkách VW, tak i Highline 1.4 TSI je tam za 560000kč s DPH, což je pádný argument
, pro mě teda ne, protože mám tři dětské sedačky
Pokud nemusíš mít 3 plnohodnotné sedačky v druhé řádě, všemi deseti bych doporučil Opel Zafira, která s motorem 1.4 Turbo, 7 sedadly(dvě jsou schovaná v podlaze v kufru) a s parádní výbavou Innovation vyjde do 550000kč! - opět najdeš jako skladovky na stránkách českého Opelu, je tam bohatý výběr, i barvu najdeš tu svou. U Opelu se nedej zmýlit, ma velmi dobrý podvozek a mě se zdá i lépe odhlučněná, než Touran, ale raději si to ověř