Reno napsal:
Přiznám se, že priuse úplně nesleduju, ale hodně jsem se zajímal o RX 400h, se stejným systémem... a zkušenosti uživatelů mluvily o dlouhodobé spotřebě okolo 8-9 litrů což je výborné... těžko říct. každopádně mi hybridy nevadí, docela jim fandím.
No mě Prius zaujal a sleduju ho dost. Takže na první pohled identická (tvarově a prostorově) Insight mě zaujala taky. Jenže když jsem zjistil, že do Insight dávají slabý benzíňák a skoro trapný elektromotor, zájem povadl. Taky testy vypovídají o nereálnosti udávané spotřeby. V Americe Honda dokonce čelila žalobám pro klamavou reklamu, když jejich auta při dojíždění za prací, která je často 100 km daleko, prostě nebyla schopná dosáhnout udávané spotřeby.
U Priusu se projevuje praxe Toyoty v hybridech - v poslední generaci zvětšili benzíňák z 1.5 na 1.8 a spotřeba šla dolů. Zajímaly by mě výsledky předchozí generace s motorem 1.5 turbo, která se k nám nedostala.
U toho Priusu sice nejsou jednotlivé spotřeby úplně přesné, ale je to dáno divnou metodikou standartizovaného měření. Přesto v městském cyklu testující běžně dosahují spotřebu pod 4 litry, těch 3,7 není úplný extrém.