Pátek 15.05.2015 14:15,
Accord 3.7
Aha, tak nemontoval :))
Nicméně Honda Accord Crosstour je příbuzná Acury ZDX, a ne Acury TL, s tou má velmi málo společného :)
Oba modely běžely souběžně s totožnou technikou, jeden se prodával jako Honda Accord Crosstour a druhý jako Acura ZDX.
Ovšem název modelu byl HONDA ACCORD Crosstour. A měl motor 3.5, potom 3.7. Ale jinak se samozřejmě a logicky do čistě evropského Accordu nemontoval. Pro mě je to nejkrásnější Accord vůbec, hned po kombi '91. Pro většinu lidí hnusná obluda. Loni se jeden Crosstour prodával v CZ, bohužel stál víc než mi rozpočet dovolil :(
Takže máte pravdu, jistojistě, ale přesto se motor 3.7 do Accorda montoval. Je celkem jedno, komu a čemu se auto podobá, pořád se to jmenuje Honda Accord, takže čistě technicky motor 3.7 v Accordu najdete.
Acura ZDX se dělala do r.2013, a pak už se prodával model jen pod názvem Honda Crosstour. Pozitivní je, že mu zůstala přední maska z Accorda, a ne ta divná z Acury .
Nicméně tu řešíme nesmysly, chtěl jsem jen podotknout, že nelze tvrdit, že " motor 3.7 se do Accorda samozřejmě nemontoval " Montoval se do auta, které má do běžného Accordu hodně daleko, ale pořád měl napsáno na zádi Accord a pod tím Crosstour - mám to do dneška v tlf vyfocené :) A Accord s tím motorem 3.7 jel fantasticky :) a vůbec celé auto dávalo větší smysl než Legend.
Takže uznávám , Accorda 3.7 v evropě skoro nepotkáte, poslední šestiválce se dávaly do Accordu kupé na přelomu tisíciletí, sice ofiko CZ distribuce, ale v TP byl jako domovina označen Massachusetts nebo Maryland, už si nevzpomínám, měl jsem ho deset let zpátky... A je to škoda, za mých mladých let frajeři jezdili v třílitrové Alfě nebo třilitrové Omeze a my ostatní jim záviděli...bojím se, že až moje děti vyrostou, frajer bude ten, kdo bude mít v autě víc jak tři válce :((
reagovat