Čtvrtek 15.01.2015 14:18,
Hyundai Coupé - jako první ojeté auto/ jiné varianty
Dobrý den,
zvažuji koupi prvního automobilu (řidičák mám asi 7 let, ale do teď jsem téměř nejezdil), budu s ním jezdit do práce (cca 15km denně), mám na něj 70-100 tisíc, ale rád bych, aby mi zbylo na případné opravy (pokud koupím v březnu, budu mít těch 100 tisíc :D). Nejčastěji budu jezdit sám nebo ve dvou lidech.
Vzhledově se mi líbí asi nejvíce Hyundai Coupé, ale obávám se omezeného počtu kusů v nabídce v ČR, tedy aby se dal vybrat použitelný kus a ne totální vrak (předpokládám r.v. 2002-2005). Dále aby mě nezruinoval svou spotřebou a cenou oprav, nejrozumnější volbou se zdá být dvoulitr, šestnáctistovka je slabá a 2.7 na první auto se mi zdá až moc, z počátku budu rád, že se do ježdění znovu dostanu, tak to na nějaké závodění moc nevidím.
Jako výhodnější mi dle přečtených článků vychází manuální převodovka a kusy z roku alespoň 2003, kdy byl modernizován motor a snížila se o něco spotřeba.
Prosil bych o radu, jestli stojí tento automobil za dané peníze a jestli se mi opravdu hnedka nerozsype, přece jen už to nebude zrovna žádný nový kus.
Případně prosím o doporučení alternativ, jako praktická/rozumná volba mi vychází Ford Mondeo, který bych měl za ty peníze asi s novějším datem výroby a rozumnější spotřebou, případně mě ještě zaujala Honda Civic 7. generace s 1.6 VTEC motorem ve sportovní verzi.
Každopádně nebudu náročný řidič, jelikož mi chybí zkušenosti.
A ještě drobná otázka na závěr, kolik budu mít zhruba povinné ručení s tím 2 litrovým Hyundaiem, případně 1.6 Hondou jako úplně nový řidič ?
Předem mnohokrát děkuji za rady :)
reagovat