Neděle 31.12.2017 23:54,
Korejci nejsou špatní
Ahoj, prakticky korejci na tom nejsou se spolehlivostí špatně, můj kamarád má i30 1.4 cvvt r.2009 s najetými 220tis.km a vše je v pořádku, zejména kultivovanost motoru na mě udělala dojem.
Pokud jezdíš i s více lidma na palubě, zvážil bych 1.6 cvvt, který si už poradí obstojně s větší zátěží.
Mě u Ceedu a i30 vadí docela špatně odhlučněný podvozek, není to tragédie, ale koncernové vozy nebo Ford jsou na tom lépe.
Octvávie II 1.6 MPI má občas jediný problém a to je spotřeba oleje při vyšším nájezdu. Co je zarážející - stejný motor v Golfu nebo Jettě spotřebou oleje tolik netrpí.
Ono vůbec bych se přikláněl raději koupit Golf kombi 1.6 MPI, už ten rozdíl v odhlučnění a sedadlech je propastný a ceny náhradních dílů jsou podobné.
Občas si zařídím starou dobrou Jettu 1.6 MPI r2006 , když jedem lyžovat do Alp a stále jen smekám kloubouk jak luxusní vůz to je i po těch letech, koroze žádná, na dálnici dobře odhlučněná, povedený podvozek i sedadla.
Co se týká spolehlivosti, tak bych určitě zařadil do výberu Ford Focus kombi 1.6 Ti-VCT. Do tvého limitu se už vlezou i trojkové Focusy, což je už jiná písnička než Oct II nebo korejci. Doporučuji se alespoň v takovém autě projet, stojí to za to a dizajnově Focus III určitě neurazí...
reagovat