citace:
reakce na: chudejk, 14.11.2018 17:00 (Dobrý den, dívám se po novém/p ...)
Ahoj, pokud jezdíš pravidelně dálnicí, je lepší sáhnout po malém turbomotru, už kvůli spotřebě ale také kvůli hlučnosti.
Takovým dobrým autem na všechno je VW Golf 1.2 TSI, cca rok 2015+. Doporučuji začít na stránkách ojetin koncernu www.skodaplus.cz, kde je několik takových Golfů do 350tis.kč, které mají plnou historii a orig. servis.
Za mě ale není vůbec špatná volba také zcela nové VW Polo 1.0 TSI, sice už má FAP filtr, ale velikostí je to vlastně Golf IV, takže malé auto to není. Podívej se na
skladovkyNové Polo patří mezi TOP auta v daném segmentu. Výhodou Pola bude i nejmenší spotřeba, celkově se vlezeš s přehledem do 6l, možná i méně.
Dalším tipem je za mě nový Ford Focus, skladovka, viz
jejich nabídkaCo mě překvapilo, je také Peugeot 308 1.2 Puretech, motor se ukazuje být spolehlivý a novou skladovku lze koupit cca od 360tis.kč s dobrou výbavou
zdeNejlépe je si auta projet najít co Ti sedne nejvíce, kde se cítíš dobře. VW i Ford s ben. motory jsou spolehlivé, VW trochu vede.
Co se týká Aurisu, atmosférický motor bude mít vyšší spotřebu na dálnici. jinak jde ale o nejspolejhlivější vůz z tvého výběru. Ten rozdíl ve spotřebě ale může být do jednoho litru jenom, podle toho jak jezdíš, takže o tragédii nejde.
Korejské i30 a Ceed - nemůžu si pomoct, ale na dálničního cestovatele tyhle auta nemají. Je slyšet docela dost podvozek a spotřebou jsou na tom hůře, než Auris.