0
zpět

diskuze k tématu: jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, německá vozidla, korejská vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 01.09.2014 20:21, jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi
Dobrý den,chtěl bych koupit nové auto a rozhoduji se mezi dvěma vozy a to Kia Ceed sw 1.6Crdi 94Kw nafta cca 430000Kč s 7letým servisem v ceně a VW Golf variant 1.4 Tsi 90kw benzín-cca 420000Kč,roční nájezd mám 18000 km ,v současnosti používáme octavii combi 1 Tdi 66Kw a octavii 2 103KW,dlouhodobá spotřeba u obou je 5.2l nafty a od nových aut bych očekával podobnou spotřebu.
Děkuji za radu.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Pondělí 01.09.2014 22:52, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den,chtěl bych koupit nové auto a rozhoduji se mezi dvěma vozy a to Kia Ceed sw 1.6Crdi 94Kw nafta cca 430000Kč s 7letým servisem v ceně a x 1.4 Tsi 90kw benzín-cca 420000Kč,roční nájezd mám 18000 km ,v současnosti používáme octavii combi 1 Tdi 66Kw a octavii 2 103KW,dlouhodobá spotřeba u obou je 5.2l nafty a od nových aut bych očekával podobnou spotřebu.Děkuji za radu.

Plánujete používat vzadu 3 autosedačky? Pokud jo tak jako první věc bych je přinesl do autosalonu a vyzkoušel jejich instalaci a i snadnost zapínání pásů v praxi.

Pro 3 děti bych spíš koupil nějaké MPV, ty jsou na 3 sedačky designované. Např. Verso 1.8i 108 kW s velmi dobrou výbavou (Active + super paket) stojí oficiálně necelých 500 tis. Skladový vůz se dá pořídit i levněji. Velký rozdíl oproti 430 tisíc už to není, ale komfort pro 3 děti vzadu bude lepší než v běžném autě, které jsou většinou stavěné pro komfortní usazení 2 dospělých vzadu.
reagovat
Jarda.Z
počet příspěvků3
datum registrace02.09.2014
Úterý 02.09.2014 18:58, jaké vybrat kombi pro rodinu s dětmi
Autosedačka bude pouze jedna,další děti ji již nepotřebují,MPV již nechci, měl-Renault Scenic r.v. 2000,bezproblémové auto, ale taková kolébavá kačena,preferuji kombi
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Úterý 02.09.2014 20:18, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi
Dobrý den,chtěl bych koupit nové auto a rozhoduji se mezi dvěma vozy a to Kia Ceed sw 1.6Crdi 94Kw nafta cca 430000Kč s 7letým servisem v ceně a VW Golf variant 1.4 Tsi 90kw benzín-cca 420000Kč,roční nájezd mám 18000 km ,v současnosti používáme octavii combi 1 Tdi 66Kw a octavii 2 103KW,dlouhodobá spotřeba u obou je 5.2l nafty a od nových aut bych očekával podobnou spotřebu. Děkuji za radu.

Vybrané vozy jsou velmi podobné vnitřním prostorem i řekl bych "spotřební" kvalitou použitých materiálů a techniky. Podstatný rozdíl je v motorizacích, kde kia s dieselem pojede reálně za 5,0-5,5 litru na 100 km, kdežto benzinový VW se reálně pod 6,5 litru nedostane a v průměru jezdí za 7,0. Pro mne by hrála docela podstatnou roli i podstatně delší záruka a údržba v ceně - bonusová úspora (jen pozor na omezení počtu najetých km na které se tento bonus vztahuje - běžně 100-150 tisíc najetých km).
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
Úterý 02.09.2014 23:09, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s dětmi
Jarda.Z napsal:
Autosedačka bude pouze jedna,další děti ji již nepotřebují,MPV již nechci, měl-Renault Scenic r.v. 2000,bezproblémové auto, ale taková kolébavá kačena,preferuji kombi

Nechci moc trolovat, ale i tak si myslím že se v MPV 3 děti (nakonec i 3 dospělí) budou vzadu cítit lépe i bez sedaček. Už jen proto, že sedadla jsou nejenom podobně široká, samostatná, ale i samostatně posuvná, takže se dá ulevit ramenům posunem sedaček vůči sobě. Sám jsem šel opačnou cestou, z kombi Mazda 6 do MPV Verso. Jízdní vlastnosti má Verso horší o tom se nepřu.
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Úterý 02.09.2014 23:43, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi
Pavlik napsal:
Dobrý den,chtěl bych koupit nové auto a rozhoduji se mezi dvěma vozy a to Kia Ceed sw 1.6Crdi 94Kw nafta cca 430000Kč s 7letým servisem v ceně a VW Golf variant 1.4 Tsi 90kw benzín-cca 420000Kč,roční nájezd mám 18000 km ,v současnosti používáme octavii combi 1 Tdi 66Kw a octavii 2 103KW,dlouhodobá spotřeba u obou je 5.2l nafty a od nových aut bych očekával podobnou spotřebu. Děkuji za radu.
Vybrané vozy jsou velmi podobné vnitřním prostorem i řekl bych "spotřební" kvalitou použitých materiálů a techniky. Podstatný rozdíl je v motorizacích, kde kia s dieselem pojede reálně za 5,0-5,5 litru na 100 km, kdežto benzinový VW se reálně pod 6,5 litru nedostane a v průměru jezdí za 7,0. Pro mne by hrála docela podstatnou roli i podstatně delší záruka a údržba v ceně - bonusová úspora (jen pozor na omezení počtu najetých km na které se tento bonus vztahuje - běžně 100-150 tisíc najetých km).

cca rok starý krátký golf VII 1,2tsi má dlouhodobou spotřebu 6,2 při smíšeném provozu cca. 50/50 město okresky. Jedná se o služební vůz kde se střídají 3 řidiči. Motor neni slyšet a táhne naprosto plynule. Pokrok u nových tsi s řemenem je opravdu velký. Kabina golfu je stále mnohem příjemnější místo pro život než kia. Výbava už v základu je velmi dobrá.
Ale kia bude pořád levnější a ten diesel je dobrej. Nevěřím ale že bude jezdit za 5l.

reagovat
Albi1
počet příspěvků91
datum registrace26.01.2009
Úterý 02.09.2014 23:49, re
Já bych pánovi to rozhodnutí o kombi určitě nebral. Vybrané vozy nejsou úplně malé, takže místa bude dost a celý roční nájezd určitě nebude vozidlo plně obsazeno. Já osobně jsem vždy chtěl MPV nebo SUV a to hlavně kvůli výhledu. Osobně mám vyzkoušené Škodu Yety, Hyundai IX35 a Kiu Carens. Dohromady najeto asi 1000km a ani v jednom voze se prostě nemůžu na té sedačce 100% pohodlně usadit jako v "normálním" autě. Takže další auto bude zase kombi. U těch motorizací bych byl asi u TSI opatrný. Na inzertních serverech, které prohlížím denně určitě najdete mnohem více inzerátů s motorem K.O. u TSI než CRDi a to ty nafty obecně mají více nalítáno. I když máme v rodině firemní Škodu OII, 1.4 TSI 90Kw a najeto 220.000Km a motor šlape. Ale jak se říká " výjimka potvrzuje pravidlo " . Jinak u té OII dlouhodobá spotřeba půl město-půl dálnice je 7,6 litrů.
Běžte do Kie, navíc jestli parkujete venku, nebudete muset ráno chodit na parkoviště se strachem, jestli to auto tam bude. Přeji hodně zdaru.
reagovat
Petr S
počet příspěvků1250
Středa 03.09.2014 00:24, RE: re
Albi1 napsal:
Já bych pánovi to rozhodnutí o kombi určitě nebral. Vybrané vozy nejsou úplně malé, takže místa bude dost a celý roční nájezd určitě nebude vozidlo plně obsazeno. Já osobně jsem vždy chtěl MPV nebo SUV a to hlavně kvůli výhledu. Osobně mám vyzkoušené Škodu Yety, Hyundai IX35 a Kiu Carens. Dohromady najeto asi 1000km a ani v jednom voze se prostě nemůžu na té sedačce 100% pohodlně usadit jako v "normálním" autě. Takže další auto bude zase kombi. U těch motorizací bych byl asi u TSI opatrný. Na inzertních serverech, které prohlížím denně určitě najdete mnohem více inzerátů s motorem K.O. u TSI než CRDi a to ty nafty obecně mají více nalítáno. I když máme v rodině firemní Škodu OII, 1.4 TSI 90Kw a najeto 220.000Km a motor šlape. Ale jak se říká " výjimka potvrzuje pravidlo " . Jinak u té OII dlouhodobá spotřeba půl město-půl dálnice je 7,6 litrů. Běžte do Kie, navíc jestli parkujete venku, nebudete muset ráno chodit na parkoviště se strachem, jestli to auto tam bude. Přeji hodně zdaru.

Dobrá když kupujete auto primárně kvůli sobě (výhled z vozu tzn. MPV nebo SUV, jízdní vlastnosti tzn. kombi a ne MPV) pak OK. Pokud bych kupoval auto pro sebe, tak jdu do současné Mazdy 6 (nemusí být ani kombi). Jednou si ji koupím tak jako tak, jako 2. auto do rodiny pro sebe
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Středa 03.09.2014 08:07, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s dětmi
Jarda.Z napsal:

Z vlastní zkušenosti s novou 1.4 TSI z nové Octavie (naj. cca 5000 km, takže celkem syrové auto) můžu říct, že spotřeba se pohybuje kolem 6.5l při svižné jízdě. Delší trasa klidnějším stylem se dá i pod 6, naopak město a trochu divočina mezi 7-8. Motor se chová jako staré 2.0. Příjemně zatahuje skoro od volnoběhu, pěkně táhne ve středních otáčkách, ale točit ho nemá smysl. Každopádně pro běžnou verzi golfu a octavie ideální motorizace. Je velmi tichý a kultivivaný, na volnoběh si až člověk myslí, že mu to i s vypnutým startstopem zhaslo. Turbodíra neznatelná. 1.6 CRDi má soused (ale asi už starší verzi) a říkal, že mu to žere víceméně pořád stejně kolem 6 - 6.5l, bez ohledu na jízdní styl (samozřejmě mimo extrémů). S autem je celkem spokojený, řešil spíš nedodělky z výroby a blbosti na záruku. U Hjondéé/Kia by mi asi nejvíc vadila neuspořádanost interiéru ve srovnání s koncernem a okoukatelný design, to je ale samozřejmě subjektivní. Další věcí je pokles hodnoty, který bude u korejců vyšší. Pokud víc jezdíte a máte v okolí, nebo po cestě plničky CNG, zauvažoval bych i o něm. Třeba v případě octavie je příplatek oproti normální 1.4 jen 30 tis. a oproti 1.6 TDI jen pár tisíc. A to má standardně vzadu víceprvek a šestikvalt.
reagovat
Pavlik
počet příspěvků1328
datum registrace09.10.2008
Středa 03.09.2014 18:25, RE: jaké vybrat kombi pro rodinu s 3 dětmi
PetrT napsal:
Pavlik napsal:
cca rok starý krátký golf VII 1,2tsi má dlouhodobou spotřebu 6,2 při smíšeném provozu cca. 50/50 město okresky. Jedná se o služební vůz kde se střídají 3 řidiči. Motor neni slyšet a táhne naprosto plynule. Pokrok u nových tsi s řemenem je opravdu velký. Kabina golfu je stále mnohem příjemnější místo pro život než kia. Výbava už v základu je velmi dobrá. Ale kia bude pořád levnější a ten diesel je dobrej. Nevěřím ale že bude jezdit za 5l.

Krátký golf není kombi, stejně jako 1,2 TSi není 1,4 TSi. Jen karoserie kombi udělá v nižší střední třídě minimálně 0,2 litru na spotřebě. U golfu 1,4 TSi 90kw dle spritmotoru konkrétně 0,5 litru = rozdíl mezi 6,6 litru (krátký) a 7,1 litru (variant). Podle stejného zdroje jezdí dieselová kia za 5,2 litru, což je mnohem bližší současným zvyklostem tazatele. Nových TSi se bojím úplně stejně jako starších - jejich problémy se ještě neměly čas projevit. A jestli je kabina golfu mnohem příjemnější pro život je minimálně diskutabilní - je to věcí osobního vkusu, třeba já bych v jakémkoli současném VW asi za jízdy nudou usnul .
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 09.09.2014 23:30, RE:
Dobrý den. Při ročním nájezdu 18 tis. km doporučuji spíše vůz s benzínovým motorem. V případě Volkswagenu Golf je čtrnáctistovka TSI poměrně dobrou volbou, mnohem větší výběr je ale mezi vozy s motory 1.2 TSI. Spotřebu lze při běžné jízdě udržet okolo 6 litrů na 100 km. Kia Ceed je dostupná s benzínovými motory o objemu 1.4 a 1.6 litru.
reagovat

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.