Pátek 12.03.2021 12:00,
RE: vysoká spotřeba u hybridu
Auto uz ma najazdene takmer 30t km, a tak mozem zhrnut nejake dalsie dojmy. Takze spotreba. Velmi osemetna vec na tomto aute :) Zacnem lepsimi cislami. Ked jazdite len okresky, v pohode sa viete dostat na 7-7.5 litra. To je podla mna dobra spotreba. Len musite jazdit na eco mode a vyuzivat elektromotor. Ano, dal som cca 80km jazdu uz aj za 6.2 litra, ale to bola jazda v hustej premavke kde stale niekto spomaloval. Ako niektori vravia, treba prestat stlacat plyn :) Lenze ak budete silou mocou chciet pouzivat elektromotor na jazdu, budete brzda premavky. Lebo na elektromotor auto ide max do 80 km/h. Je otazke, na aku spotrebu by ste sa pri takomto style jazdy dostali napr s mazdou cx5 a jej 2.5 litrom s takmer identickym vykonom. Podla mna na velmi podobnu. Akurat mazda vas skor nutit ist 'inak' :) V meste je spotreba podobna alebo nizsia. Zalezi od toho, ci casto motor vypinate. Ak jazdite zo zohriatym, da sa naozaj ist aj za 6 litrov. No a potom pridete na dialnicu. Ja jazdim na limite, lebo cas je pre mna dolezitejsi ako liter benzinu. Cize cca 142-143km/h podla GPS (co je tacho 149-150). No a spotreba co som spozoroval je cca tych do 11 litrov. Ale vzdy nad 10. Ked prsi a fuka atd, aj 13 :) Podla mna je najvacsi problem spotreby to, ze auto ked nastartuje benzinovy motor, menej ako 8 litrov nezerie. Akonahle nastartujem motor, tak musim ist v pasme elektromotora (takmer bez plynu s vybitymi bateriami), ak chcem mat spotrebu pod 8. A teda auto, co pri 50km/h zerie 8 litrov je dost zvlastne. Ako ale spominam, je to naozaj skor mestske auto. Priemerna spotreba celkovo za moje jazdy je 8.6 litra, a to len preto, ze jazdim vela dialnice. Co si myslim ze je na 1.9t vaziace auto s 4x4 celkom dobre. No a co dodat k autu? MA len jeden jediny nedostatok. Elektricke dvere na kufri vedia obcas nahnevat svojou pomalostou a ked to narvete na doraz, dost zlozito sa zatvaraju (= vysim na nich kym sa nezaklapnu :D ). Inak auto nema naozaj ziadne veci, co ma hnevaju. A to po mazde ocenujem. Sedel som ale v GS 450h a myslim, ze by to v nom bolo velmi podobne :D A priemerna spotreba na palubaku na 340 konovom aute 8,2 litra.
reagovat