Paul napsal:
free78 napsal:
Sháněl jsem auto pro manželku. Velmi mne zaujal Mercedes A klasse. Ve srovnání třeba s Felicií, kterou si jistě každý umí představit je Mercedes o 27 cm kratší (holky nemají často rády veká auta kvůli parkování), ale jeho vnitřní prostor a kufr je takřka stejný.Takže ideální auto, řekl jsem si. Jenže žijeme v česku. Prošel jsem asi 50 inzerátů na vozy z let cca 1998 - 2002. Výsledek je jen nasrání. Slovy ani jeden nestočenej kus s nájezdem pod 250tkm. Vše se 125 tis km, na tachometru, ale opotřebení vyšší než vozy s 250tkm na tachometru.Hledal jsem pouze benzín. Naftu nechci. U té bych vyšší nájezd chápal, u benzínu jsem očekával ,že půjde sehnat vůz co měl někdo jen na 10tkm na rok, tedy dnes např. s nájezdem 140tkm. NE. NELZE. Vše dovozy stočených hujd.EDIT: opotřebením myslím prosezenost sedačky, ohmatanost fofrklacku, ohmatanost volantu a ošlapání pedálů.
No, jestli to spíš není tím, že to je, co se týče použitých materiálů, docela šmejd. Známá ho má téměř od novoty (koupeno jako roční předváděčka v MB), auto slouží celkem spolehlivě, ale má něco přes 100 000 km a interiér vypadá tak jak ty popisuješ, a to v něm jezdí většinou sama, max. s jorkšírem v tašce, navíc začíná reznout a zespod bych to radši ani nechtěl vidět. Osobně bych si raději koupil Suzuki Swift, které je menší než Fabie, tolik se nekrade a je hódně blbuvzdorné.
Pokud by byl výběr vozu jen na manželce, tak si sama zvolila právě Swifta. Že se jí líbí nejvíc. Jenže Swift je cenově u ojetin poněkud mimo.
Dále čistě jen z hlediska "líbení" ji zaujalo Clio, že je prý takové roztomilé a BMW1. Jenže Renault.... je renault a slušné BMW1 je cenově mimo rozsah.
Ač strašně nerad, nakonec asi skončíme u Škody Fabia I, protože díky tomu, že jich je strašně moc, tak se mezi nima narozdíl od ostatních dá vybrat kousek, který není stočený, bouraný a jako motor má benzínový čtyřválec.