Pátek 24.05.2019 13:00,
RE: RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
Na aute byl jeste originalni vyfuk, ktery jiz zkorodovany byl, coz bylo videt pohledem, co take cekat od 20 let stareho vyfuku. Ale jiz jsem si pro jistotu neco zjistil od pravnika co mame v praci,sice to neni jeho obor ale neco mi zjistil: treba ze ten vyfuk reklamovat nelze, protoze to nelze povazovat za skrytou vadu, protoze jeho stav byl odhalitelny beznym pohledem a odpovidal stari a opotrebovani vozidla, k tomu byla jeste povina mi zavadu neprodlene nahlasit a pozadovat reseni situace. Sice mi zavolali ze jim za jizdy upadla cast vyfuku, ale nic po me nechteli, opravili si na sve naklady. Pak byl 2 mesice klid a ted ta zavada motoru, cimz porusili podminky zaruky na tu zavadu protoze motor opravili na vlastni naklady aniz by me predem informovali o vznikle zavade a snazili se semnou dohodnout, takze neni mozne jiz vadu reklamovat zpetne, naopak provedli zasah do vozidla, bez meho souhlasu a ja nemam moznost ani overit zda tam zavada skutecne byla a zaroven pri reklamaci opravu zajistuje vzdy prodavajici na sve naklady, kupujici tak muze ucinit pouze v pripade ze se tak dohodnou, tak asi takhle no. Ja se niceho nebojim, dokonce jsem se vcera i zasmal jestli je slecna vubec normalni takhle s nekym jednat. Kdyby se slusne ozvala, sdelila mi co se stalo, jaka zavada se objevila, mela protokol ze servisu ze tam je vada ktera tam jiz byla v dobe prodeje tak se da vzdy nejak domluvit, ale urcite kdyz na me hned vyjede ze jsem podvodnik a bude to semnou resit pravnik, tak s takovymi lidmi opravdu jednat nehodlam a radsi budu komunikovat s jejich pravnikem nez s ni. Pokud to opravdu preda a pravnik me k necemu vyzve, tak to bude stejne jen bububu, ja reklamaci zamitnu a jestli ten pravnik bude rozumnej tak slecne vysvetli ze nema cenu to dal resit, ze stejne by u soudu neuspela.
reagovat