0
zpět

diskuze k tématu: Reklamace - skrytá vada

kategorie zařazení tématu: poradna
petan83
počet příspěvků5
datum registrace23.05.2019
Čtvrtek 23.05.2019 19:34, Reklamace - skrytá vada
Zdravim, asi před dvěma mesici jsem prodal manzelcino vozidlo mercedes benz a190 r.v. 1999, auto jsme meli dva roky a nebyly s nim problemy az na to ze se na nem pokazil posilovac rizení. z duvodu stari vozu jsme se rozhodli ze jiz nebudeme opravovat. Dal jsem inzerat a vozidlo jsem nabizel v inzerci na nahradní díly nebo k opravě za cenu 17 000. Ozval se mi pán který chtel vozidlo pro dceru s tim ze zavadu si odstraní. tuto zavadu jsme napsali i do kupní smlouvy a vuz prodali za inzerovanouu cenu. V ten den vecer mi volal pan ze nedojeli ani domu, ze upadl za jizdy vyfuk a museli resit odtah (byl to automat tak doufam ze ví jak se automat odtahuje) ale od te doby se nikdo neozval. ted mi psala jeho dcera pro kterou vuz koupil, ze dali auto do servisu ze se pokazilo ze oprava byla za 13 000 a ze to predava pravnikovi.
O jakou zavadu jde mi nesdelila, jen ze se pokazil motor a take ze ji rekli v servisu ze auto bylo neservisovane, jenze to je lez, delala se bezna udrzba jako olej,filtry, brzdy, podvozek. Nevim tedy co si presne predstavuje pod tim ze auto nebylo servisovane, na to mi neodpovedela, jen vyhrozovala pravnikem.
Myslíte ze má sanci neco na me vymoci? nezlobte se na me, ale koupila auto 20 let stare za 17 000, tak nevim co by chtela, abych ji platil opravu za 13, ktera se ji stala po dvou mesících.
Nejsem si ted jisty,mozna mi nekdo poradite, ale nemela u me prvni zavadu zkusit reklamovat? myslim si ze nema pravo delat na vozidle zadny servisni zasahy a pak neco po me vymahat.
reagovat
Valnoha
počet příspěvků322
datum registrace03.01.2011
Čtvrtek 23.05.2019 20:34, RE: Reklamace - skrytá vada
citace:
reakce na: petan83, 23.05.2019 19:34 (Zdravim, asi před dvěma mesici ...)

Za uvedenou cenu se jedna o soubor nahradnich dilu a panovi potazmo dceri bych se "vysmal"
reagovat
petan83
počet příspěvků5
Čtvrtek 23.05.2019 20:42, RE: RE: Reklamace - skrytá vada
Ja to vidim take tak, slecna ma jine mineni. Kazdopadne si myslim ze uz to ze me o zavade informovala az po oprave vozu si sama podkopla zidli. Nekde sem se docetl ze prvni co musi udelat kdyz je zjistena zavada, ze me musi neprodlene kontaktovat a sdelit mi jake reseni pozaduje (sleva, odstoupeni od smlouvy, zaplaceni opravy). A to ze nechala opravit za 13 tisic auto ktere koupila za 17000 me hlava taky nebere.
reagovat
TomasB
počet příspěvků401
datum registrace11.02.2019
Pátek 24.05.2019 09:50, RE: Reklamace - skrytá vada
citace:
reakce na: petan83, 23.05.2019 19:34 (Zdravim, asi před dvěma mesici ...)

Někdo, kdo si kupuje v podstatě vrak za 17 tis., tak zcela jistě má celou armádu právníků Jen pokus, jak nějaké peníze ještě dostat zpět. Nemá cenu se tím vůbec zabývat. Hlavně, aby bylo auto přepsané na nového majitele. To doufám proběhlo.
reagovat
petan83
počet příspěvků5
Pátek 24.05.2019 10:19, RE: RE: Reklamace - skrytá vada
Ano, auto prepsane je. Udelal jsem klasickou chybu a nechal prepis na ni, na druhy den po prodeji jsem ji poslal overenou plnou moc aby mohla prihlasit vozidlo, pak jsem ji asi 3x kontaktoval jestli uz auto prepsala a ona porad ze nee, ze je auto v servise s vyfukem a ze nemuze udelat evidencku. Auto ani nepojistila. Nakonec mi asi po peti dnech poslala ofocenou zelenou kartu ze uz to pojistila, takze vuz byl nekolik dni nepojisten, volal jsem na CKP co s tim a oni ze za kazdy den se uctuje do fondu 65kc, ze me do pul roku kontaktuji o dluzne castce a ze jim mam pak nasledne poslat ofocenou kupni smlouvu a ze to budou vymahat po ni, tak aspon ze tak.Vozidlo prepsala asi 9 den od prodeje, pro jistotu jsem od ni vyzadal ofoceny TP at mam jistotu, tak to nakonec taky dobre dopadlo. Pani nam psala vcera po dvou mesicich od koupe na FB a napsala nam "dekuji za prodej vozu, auto sem musela dat opravit za 13000, melo zavadu motoru a dle servisu nebylo auto servisovane, predavam pravnikovi a reknu to tatinkovi" co na to rict. Nemuzu za to ze je jeji otec hamoun a koupil ji auto za 17000 inzerovane na nahradni dily. Kdyz jsem slecne napsal ze auto servisovane bylo a napsal ji co vse se s autem delalo a at mi napise co teda konkretne nebylo na aute servisovane tak odpovedla " jste podvodnik a predavam to pravnikovi a neobtezujte me". A take ze si vsechnu nasi komunikaci ofotila a ze ma k dispozici kopii inzeratu a vse to da pravnikovi, i to ze sem ji obtezoval tim ze jsem ji na FB napsal jestli uz vozidlo prepsala a pojistila a ze jsem zneuzil pri prodeji toho ze je mlada holka,pritom u prodeje vubec nebyla, kupoval to pro ni jeji otec a byl tam s jejim pritelem.
reagovat
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Pátek 24.05.2019 12:34, RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
citace:
reakce na: petan83, 24.05.2019 10:19 (Ano, auto prepsane je. Udelal ...)

Jenom to na vás zkoušejí, právník je celkově vyjde dráž, než oprava výfuku, jehož stav odpovídá stáří vozu. A to nemluvím, pokud soud prohraje
V nejhorší se budete soudit, není to konec světa. Jestli máte známého právníka, jen se poptejte jak postupovat ať neuděláte nějakou "právnickou botu"
reagovat
petan83
počet příspěvků5
Pátek 24.05.2019 13:00, RE: RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
Na aute byl jeste originalni vyfuk, ktery jiz zkorodovany byl, coz bylo videt pohledem, co take cekat od 20 let stareho vyfuku. Ale jiz jsem si pro jistotu neco zjistil od pravnika co mame v praci,sice to neni jeho obor ale neco mi zjistil: treba ze ten vyfuk reklamovat nelze, protoze to nelze povazovat za skrytou vadu, protoze jeho stav byl odhalitelny beznym pohledem a odpovidal stari a opotrebovani vozidla, k tomu byla jeste povina mi zavadu neprodlene nahlasit a pozadovat reseni situace. Sice mi zavolali ze jim za jizdy upadla cast vyfuku, ale nic po me nechteli, opravili si na sve naklady. Pak byl 2 mesice klid a ted ta zavada motoru, cimz porusili podminky zaruky na tu zavadu protoze motor opravili na vlastni naklady aniz by me predem informovali o vznikle zavade a snazili se semnou dohodnout, takze neni mozne jiz vadu reklamovat zpetne, naopak provedli zasah do vozidla, bez meho souhlasu a ja nemam moznost ani overit zda tam zavada skutecne byla a zaroven pri reklamaci opravu zajistuje vzdy prodavajici na sve naklady, kupujici tak muze ucinit pouze v pripade ze se tak dohodnou, tak asi takhle no. Ja se niceho nebojim, dokonce jsem se vcera i zasmal jestli je slecna vubec normalni takhle s nekym jednat. Kdyby se slusne ozvala, sdelila mi co se stalo, jaka zavada se objevila, mela protokol ze servisu ze tam je vada ktera tam jiz byla v dobe prodeje tak se da vzdy nejak domluvit, ale urcite kdyz na me hned vyjede ze jsem podvodnik a bude to semnou resit pravnik, tak s takovymi lidmi opravdu jednat nehodlam a radsi budu komunikovat s jejich pravnikem nez s ni. Pokud to opravdu preda a pravnik me k necemu vyzve, tak to bude stejne jen bububu, ja reklamaci zamitnu a jestli ten pravnik bude rozumnej tak slecne vysvetli ze nema cenu to dal resit, ze stejne by u soudu neuspela.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Pátek 24.05.2019 21:54, RE: RE: RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
citace:
reakce na: petan83, 24.05.2019 13:00 (Na aute byl jeste originalni v ...)

To mi hlava neberie. Mam 17t a hladam auto pre dceru= tak jej kupim stary mercedes :D Co ten clovek asi od toho auta cakal? Ved si ani nevedel skontrolovat stav vyfuku..
reagovat
petan83
počet příspěvků5
Pátek 24.05.2019 22:06, RE: RE: RE: RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
Popravde on si toho celkem moc nezkontroloval, ani se nechtel projet, takze pri zkusebni jizde jsem ridil ja cca 6km,hlavne jsem mu chtel ukazat at vidi ze automat radi hladce a plynule.Pod auto se vubec nedivali, kapotu od motoru otevrit nechteli, cela koupe trvala asi 20 minut. Kdybych chtel nekoho podvest, tak nepriznam ani tu zavadu na posilovaci (on totiz fungoval, ale i po vytahnuti klice byl porad pod proudem a odebiral proud do vybiti baterie). Naopak vse jsem mu rekl,bylo to i v inzerate,napsali jsme to do zavad v KS, nic jsem nezatajil a take pro to sem dal cenu tak nizkou, kdyby bylo auto o.k. prodejni cena by byla tak 40t. Nekdy si rikam ze takovy auto nez nekomu prodat je lepsi dat radeji sesrotovat a je klid.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků727
datum registrace13.04.2012
Sobota 25.05.2019 16:58, RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Reklamace - skrytá vada
citace:
reakce na: petan83, 24.05.2019 22:06 (Popravde on si toho celkem moc ...)

Nie je ziadna cesta, akou z Vas moze dostat tie peniaze. Okrem tej, ak by zohnal dokazy ze ste ho nadrogovali a donutili podpisat zmluvu :) Po dvoch mesiacoch, aj keby to nebol subor dielov, ale novsie auto, by musel dokazat, ze pokazenie motora bolo naozaj zapricinena skrytou vadou, a nie tym, ze tam nalial napr. tesco olej do kosacky. A to sa mu uz urcite nepodari, kedze to dal opravit. Musel by to dat posudit znalcovy a auto pocas doby sudu nepouzivat. A aj keby to vyslo vo vas neprospech, staci dat spravit dalsi znalecky, a ten moze byt uplne iny a vo vas prospech :) Co znalec, to nazor. Aspon teda u nas na slovensku to tak je. Takze ano, je to vec, na ktoru clovek podvedome mysli neustale, ale neriesit.
reagovat

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.