0
zpět

diskuze k tématu: problém s řazením

kategorie zařazení tématu: poradna, technické dotazy, automobilky, německá vozidla
Bronn
počet příspěvků128
datum registrace23.11.2014
Sobota 22.10.2016 01:58, problém s řazením
Ahoj, chtěl bych všechny zapálené diskutéry požádat o radu. Jde o to, že mi nejde zařadit 2. stupeň při studeném motoru.
Jedná se o auto Mercedes C 220 CDI 110kw, r.v. 2004, manuál 6 kvalt

Zkusil jsem vyměnit převodový olej, ale jen se to ještě zhoršilo. Před výměnou to jen trochu drhlo a asi za vteřinu to šlo zařadit, ale po výměně to nejde zařadit aspoň 5 vteřin. Po cca 30 kilometrech jak se auto ohřeje tak jde zařadit poměrně snadno a hned. Dělá to jen u 2. stupně a 3. jen velmi slabě, ostatí stupně jsou vpohodě.
Neví někdo čím by to mohlo být? Děsí mě představa, že budu muset měnit převodovku.
Dík za jakoukoliv radu.
reagovat
Zdeny60
počet příspěvků1248
datum registrace08.09.2009
Sobota 22.10.2016 07:13, RE: problém s řazením
Bronn napsal:
Ahoj, chtěl bych všechny zapálené diskutéry požádat o radu. Jde o to, že mi nejde zařadit 2. stupeň při studeném motoru.Jedná se o auto Mercedes C 220 CDI 110kw, r.v. 2004, manuál 6 kvaltZkusil jsem vyměnit převodový olej, ale jen se to ještě zhoršilo. Před výměnou to jen trochu drhlo a asi za vteřinu to šlo zařadit, ale po výměně to nejde zařadit aspoň 5 vteřin. Po cca 30 kilometrech jak se auto ohřeje tak jde zařadit poměrně snadno a hned. Dělá to jen u 2. stupně a 3. jen velmi slabě, ostatí stupně jsou vpohodě.Neví někdo čím by to mohlo být? Děsí mě představa, že budu muset měnit převodovku.Dík za jakoukoliv radu.

Synchron. S největší pravděpodobností - oprava bratru za 3000Kč (tolik mi stál synchron na Subaru, u MB by to mohlo být obdobné). Cena je včetně práze v autorizáku. Přesně stejný projev mé závady. Když totiž vyměníš olej za čertsvý, tak se paradoxně opravdu situace zhorší.
reagovat

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.