citace:
reakce na: mzednicek, 04.09.2018 22:48 (Chtěl bych se zeptat na zkušen ...)
Já zareauji na Multivan, protože továrník se rpaštil přes kapsu a tenhle zázrak koupil na servisní účely. Jedním slovem - tragedie. Provedení hodně Lada Niva z r. 1980, odhlučnění takové, že po jízdě 35km po dálnici rychlostí asi 140km/h dle tacho jsem mírně nahluchlý a podvozek - to je ne koza, ale kamzík. Uskákanější auto jsem snad v životě neviděl. Motor je tam "nejaký" dýzl, netuším jaký, je mi to zcela fuk, já to neplatím, ale jede to asi jako Rapid a 1,4TD a spotřebu ukazuje 7,5/100.
PS: jen prosrovnání - občas jezdím s kolegovou Subaru Tribeca - rovněž MPV, r.v. asi 2005 (B9 s H6 3,0R). Srovnávat to nede - starý japonský krám pro US trh je asi tak o tři světelné galaxie dále zcela totálně ve všem, ale zejména v pohodlía komfortu jízdy a hlavně, při 160km/h dle tacha je uvnitř vozu dokonalé ticho. Slyšet je jen šum svistu-pardo větru. Ano, je to benzínový užraný šestiválec, ale tady to končí. provedení, spolehlivost (230.000km), převodvka, 4x4, koroze prostě aboslutní. 10 z deseti. A cena: nový 1,1, nyní ojetina 150.000km. Tož tak
A rozdíl v ceně kamarádovi zaplatí nějaký tne servis, až přijde a spotřebu 11/100 benzínu (není louda, jezdí svižně, já to dokázal o 2/100 lépe
) To jen pro srovnání dvou podobných aut. VW prostě NE a NIKDY.