Petr S napsal:
Super výlet. Navíc v době jejich léta pokud tam bylo 40. To ste měli smůli, že ste sehnali auto s pravostraným řízením. Protože v okolí, včetně Mozambiku, Zimbabwe, Swazilandie a samozřejmě i JAR se jezdí vlevo. Taky jsem tam kdysi byl. Výše uvedené země sme projeli. A všude se jezdilo vlevo. Každopádně to byl nezapomenutelný zážitek.
Dobře myšleno, špatně napsáno. Jezdí se tam samozřejmě vlevo, volant ve Vitu jsme měli vpravo (proto jsem napsal pravostranné řízení, moje chyba). Ani mě nenapadlo nad tímto přemýšlet a došlo mi to, až jsem přišel k autu, otevřel levé přední dveře a volant nikde, byl na druhé straně
Jako řidiče mě tam jinak zaujaly další věci. Pozitivně to, že i v těch vedrech neměli na vytížených komunikacích vyjeté koleje, což u nás v česku stačí jedno léto a vyjeté koleje se už formují - jak jen to v té Africe dělají? A druhé, co mě zaujalo, byla neudržovanost silnic v některých menších městech, což nám ale místní barman vysvětlil jednoduše - většina obyvatel města jsou černoši, nepracují a tudíž neplatí daně, takže státní správa nemá důvod v takovém městě udržovat komunikace. Ta bílá menšina v městech s tím byla tak nějak smířena.