11jirka napsal:
Dobrý den, chystám se koupit nové auto. V současnosti mám Ford Focus 1.6 z roku 2007. Rozhoduji se mezi Focusem 1.5 ECOBOOST Titanium a Mitsubisti ASX 1.6 invite+, líbí se mi oba a cenově je to přibližně stejné. S Mitsu nemám zatím žádné zkušenosti, líbí se mi vyšší posez a tím asi i pohodlnější nastupování, ale nevím. Můj roční nájezd je cca do 15 tis. km, většinou kratší trasy denně a občas dovolená, apod. Prosím o názory či doporučení. Dík.
Ahoj, motor 1.5 Ecoboost je výkonově úplně jinde, než stará atmosféra v ASX. Ale na druhou stranu pro normální ježdění po okreskách je to jedno, dokonce spotřeba bude podobná.
Ale na dálnici jenoznačně Focusí Ecoboost bude tichší, výkonnější a mít menší spotřebu.
Focus není tak nízký jako Golf, takže pořád se do něj nasedá celkem dobře, jen vpředu je hodně zkosený a to může vadit. Určitě bych se projel v obou vozech a rozhodl se podle komfortu.
Ani jedno z aut není špatné, záleží na preferencích. Obě auta mají EDS, což například velmi oceňuje v Beskydech, kde bydlím.
Jinak dnes Ti nabídne každý slušný dealer zkušební jízdu bez reptání a pokud reptá, rychle obejít obloukem takového prodejce