pifa napsal:
Ahoj všichni. Potřeboval bych poradit při výběru auta. Potřebuji vyšší sezení a zatím je můj výběr u mitsubishi ASX-benzín a Berlingo nafta,cena okolo 350 tis.do práce jezdím 15km, ale občas /1x za mměsíc/ jezdím 100km+dovolená,vlastně mi stačí 2 roky staré auto.Důležitá je spotřeba ,vyšší posez a musí se vejít dvě kola do auta.Teď jezdím megan scenic /vajíčko/tdi a naprostá spokojenost.Děkuji všem za názor.
Ahoj, 2x15km denně je pro diesel likvidace filtru pevných částic, takže jestli trváš na dieslu, bral bych nějaký bez FAP. Napadá mě, proč nejít znova do Scenicu ?
Jinak můj favorit je Ford S-MAX 1.8 TDci(je i verze bez FAP myslím) nebo 2.0 TDci, dělá se i s benzínem 2.0i, pro tebe asi nej volba motoru...
JInak dvě kola se sundanými předními koly dáš i do kombíku a tam je výběr veliký. Klidně i nový Ford Focus kombi 1.6 nebo Kia Ceed SW 1.4/1.6. Rapid lifrback, dokonce do Fábie kombi dáš se složenými sedadly dvě kola
Co sleduji je, že nakonec i skalní zastánci převozu kol v autě kapitulují a koupí si nosič na tažné a už nechtěji to věčné odírání auta a sundávání předních kol a sklápění předních sedaček