nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, zajímal by mne Váš názor na následující situaci. Měli jsme Renault Espace 2,2DdCi, takže tušíte, čím jsem si za 5 let vlastnictví prošli, i když se jednalo o zánovní vozidlo. Z psychické újmy jsme se vylízali díky následné Octavii 1,9 TDI. Bohužel jsme si za těch několik let se spolehlivou Oktávkou nedokázali zvyknout na to, že máme hlavu téměř na předním skle a s hrůzou jsme zjistili, že ten problematický Espace se pro nás stal tvarem i vnitřním variabilním prostorem jakousi srdeční záležitostí ! A tak, ač si t onechceme nahlas přiznat, pokukujeme opět po této značce. A protože máte obrovský přehled, zajímal by mne Váš názor, zda je Espace z let 2010 a mladší stále tímtéž problematickým strojem nebo se s motorem 2.0dCi změnila i spolehlivost dalších věcí? Pošilháváme po ojetinách vozech s visačkou mezi 300-350.000 Kč. Vyšší náklady na servis jsou obvyklou daní za větší vozy MPV, spíše se bojíme závady, která by nás nechala stát někde na chorvatské dálnici. Moc děkuji za Váš názor, příadně doporučenou motorizaci. Petr Nádvorník
upřímnou soustrast. Espace s dvoulitrem dCi je podstatně lepší volbou ale jen co se motoru samotného týče. zbytek auta si nadále bude žít vlastním životem a elektronika je dle mě vybavena hodně zlomyslnou umělou inteligencí. ač jsem ´´konzernhater´´ tak bych osobně volil Transporter/Multivan/Caravelle, nebo nějakou Ameriku, třeba VW Routan...