Ahoj, dobrý den,
Auta mě nikdy nějak extra nezajímaly, neorientuju se, tak bych si rád nechal poradit od Vás, zkušenějších...
K dotazu. Hledám dieselové auto s cenou do cca 200(bez DPH), myslím,že ideální bylo stáří cca 5 let. Ocenil bych "reprezentativnější" vzhled, takže kombi, atd. spíše ne(Na přepravu krámů máme firemní Doblo). Roky jezdím v jedničkové 1.2 fabii, a už by to vážně chtělo opravdové auto
Problém trochu vidím v ne moc velkém ročním nájezdu a středně častými pojezdy. Přesto jsem si zcela jist dieselem, jelikož toto palivo mám za velmi výhodných podmínek.
Na co bych byl velmi rád, abyste se zaměřili, je nenáročná údržba,spolehlivost, popř levné díly. Taky se domnivám, že bude asi lepší, pokud auto nebude mít vychytávky jako dpf, cr atd..Rád bych auto podržel řekněme dalších 5 let, tak aby následující investice nebyly přehnaně velké.
Líbí se mi třeba octavia2 ve faceliftu, sedan bez dpf, 1.9. Je to vhodná volba? Nebo byste navrhli jinou alternativu?
Také mě vcelku zaujal majiteli dobře hodnocený Renault fluence, který se dá v dieselu 1.5dCi obvykle sehnat za cca 150, s nájezdem asi 100k km. Tam počítám ale s nějakými jistými investicemi do rozvodů, cr atd(což by i tak celkově vyšlo slušně).
Díky za váš čas a rady