Sobota 15.12.2012 12:22,
Megane II,1,4 16V, 72kw, r.v.2005
Mam tohle auto přes rok ,jsem spokojen,po koupi samozřejmě nějaké investice jako u každé ojetiny byly,např rozvody,brzdové desky a pod.Namontoval jsem LPG Lovato s přimazáváním.Výkon 72kw se s fábií o stejném objemu nedá srovnat ,megan je prostě lepší.Výkonnější je 1,6, 82 kw ale zato má předřadník a to je zase další věc co se může pokazit a není to levná zaležitost,takže 1,4 je asi nejspolehlivější motorizací.Věc zatékání do kastlíku řidičových dveří se mi vyskytla taky,když vůz stojí za velkého deště nějak zešikma tak tam zateče,dival jsem se za deště kudy tam teče a nepřišel jsem na to.Ale našel jsem na foru renault radu.Teče ve spoji mezi kastlikem a přechodem k další části polstrování dveří přes repro .Nutno sundat polstrování dveří a ten spoj zdruhé strany přejet silikonem,případně zalepit prostor nad repro (střechu),chystám se na jaře to udělat.Cívky zapalování jsou pro každou svíčku zvlášt hned nad svíčkou,je to vychytávka aby nebyly vysokonapětové kabely,výměna je uplně stupidní třeba i na cestě,stačí č10 klíč,povolit a vyndat.Podstatné je mít jednu vždy sebou jako ND,já ji vozím stojí okolo 1200 kč,kdyby se mi to stalo, vyzkouším systémem jednu po druhé až přijdu která byla vadná a jedu dál.Žárovky přední,jejich výměna poprvé je porod,musíte mít tenkou ruku a vědět jak to tam vypadá a funguje,bud vyfotit nebo najít na internetu fotky at předem víte jak žárovku povolit je tal takový pojistný drát-pérko.Leze se tam povolením otvoru pod blatníkem ,nad př.kolem,v zimě na cestě snad nemožné vyměnit.Proto jsem namontoval denní svícení a pro příště dám žárovky s dlouhou dobou výměny , a tím prodložím výměnu na maximum.Jinak svítí auto dobře,blinkry mají vždy dvě žárovky najednou takže dojedete i s prasklou jednou žárovkou.Brzdy jsou supr i vzadu kotouče,brzdí nadstandartně.Mínus po otevření kufru po dešti musíte počkat až vyteče voda.Jinak min.přední blatníky jsou plastové,takže nezhnijí a při menším promáčknutí o něco se zase vrátí zpět bez promáčknutí,jako by to udělal plechový blatník.15 palcevá kola taky potěší.Vzhledem pořizovací ceně jsem spokojen.V některých recenzích kritizují obsah 1,4 jako slabý , ale pozor většinou píší o 1,4 s 60 kw,a ne 72kw výkonu,ale tenhle motor se v česku moc nevyskytuje.Třeba si na to dát při koupi pozor.
reagovat