Pátek 23.10.2009 11:23,
Scénic útočí
Nebyl jsem nikdy nějak závratným příznivcem rendlíků. Vždy na mě působily jako pohodlné vozy. Člověk se v nich opravdu cítil jako v "bavlnce", obvzlášť v potrovnání s koncernem. Někomu to může vyhovovat, někomu ne. Co jsem ale vždy cítil z rendlů, byla taková ležérnost, Nikdy na mě nepůsobily dojmem bytelnosti a serióznosti.
To se ovšem nyní změnilo. Všem opovrhovačům všeho francouzského doporučuji osobní zkušenost. Volba materiálů v interiéru mi přijde dokonce snad lepší než ve Škodě, kvalita zpracování pak srovnatelná. Detaily má rendlík propracované. Třeba takové zadní plato pro ilustraci. U Fordu vypadá jak vyrobené z recyklovaného odpadu. Škoda má tuhý, na omak nepříjemný materiál. Scénic krásně jemný materiál, hrany začištěné do hebka. Tlačítka u renaulttu nepůsobí jako vychrochtané kolíky v hyundai, Místo pro rezervu je u renaltů z jakéhosi (asi) kompozitu, aby se ušetřila hmotnost... Prostě co jsem tím chtěl naznačit - renault teď opravdu působí dojmem dotaženého a precizně sestaveného vozu, což alespoň podle mě nikdy dříve nebylo. Proto já renaultu tleskám. Jestli je tento vůz takový, jak působí, ukáže ale až čas. Já bych se ho ale nebál...
Pro autora recenze - některé věty jsou doslova pomatené, nebudu zde nějak rozepisovat (u zmínky o zrychlení, zkrácený rozvor...). Stačí, když si po sobě recenzi alespoň 1x přečtete. Asi jste dopisoval kolem 1h ranní, kdy už je člověk "mimo" ;)
reagovat