Úterý 24.02.2009 13:15,
Rover 620i
Rovera s menším motorem 620i jsem vlastnil 5 let od 2002 do 2007. V době koupě měl najeto (dle tacho) 180000 km, rok výroby 1995, původem z Nemecka a stál 145000 Kč (doknce koupený v AAA). Za dobu používání jsem s ním najezdil dalších cca 90 000 km. Průměrná spotřeba 8,7 litru léto (s klimou), zima. Cesta Chorvatsko 7,5 litru.
Vúbec nejezdím pomalu spíše rychleji než jsou limity. S autem jsem byl maximálně spokojen, na silnici pěkně sedělo (chtelo to jenom širší pneumatiky já měl 185). Za dobu používání jsem menil pouze olej, filtry, jednou destičky, střední díl výfuku a jedno horní rameno na přední nápravě a rozvody. Běžné díly nejsou vůbec drahé všechno se dá sehnat jako druhovýroba na Hondu Accord (komplet rozvody i s kladkam 3500Kč,....) Diagnostiku, nebo jiný díl který není běžně k dostání vám seženou v každém servisu Honda (tu jsou ovšem dražší). Problém může být jenom s karosářskými díly, a proto jsem Rover vlastně prodal, začaly reznout lemy zadních blatníků. Propad ceny byl značný, za auto jsem dostal 55000Kč, to je hlavní nevýhoda Roveru.
Po Roveru jsem koupil konfekci, Octavii 1,9 TDi 81 kW rok 2001 (rozhodnutí - nižší spotřeba, jednodušší následný prodej, uchování hodnoty). Vím že se jedná o rozdílné třídy aut ale pokud je mám srovnat z hlediska jízdy a komfortu Octavia kromě spotřeby nemá v ničem navrch nad mnohem výrobně starším Roverem (poprvé když jsme s manželkou jeli z autobazaru s koupenou Octávií po ne zrovna kvalitní vozovce musel jsem v půli cesty zastavit z důvodu, že je manželce špatně z toho houpání ze strany na stranu - na stejné ceste s Roverem žádný problém nebyl, už v té době měl víceprvkovou zadní nápravu a dvě trojuhelníkové ramena předních náprav). Manželka je taky řidička a na Rover taky ráda vzpomíná. Nechci tím říct, že Octávia je špatné auto, svoji službu splní, má taky své přednosti ale je to pouze takový dříč, a nedá ten požitek z jízdy pro řidiče i spolujezdce (vzadu sedí v Octavii jako na lavici, v Roveru pomaly v pololeže - daň za zavazadelník a malý rozvor,....) jako Rover. Příští moje auto zřejmě bude Honda Accort 2,4 dnes již předchozí generace r.v. od 2004. Bohužel v době koupě Octávie byla cena Hondy ještě o 100 000 Kč výše a byla nad mé možnosti.
reagovat