citace:
reakce na: Klecka, 26.02.2020 12:25 (Dobrý den.Vybírám mezi lehce j ...)
Ahoj, ani jedno auto není špatné, výhodou už nevyráběné 1.4 TSI je, že nemá filtr pevných částic a subjektivně působí dynamičtěji. Rozdíl je ale malý a korejec to kontruje kultivovaností s příkladně lineráním zátahem. Přiznám se, že nevím, od kdy má i30 filtr pevných částic, tak se raději poptej u prodejce...
Interiér mi připadá v Octávii III zastaralý natolik, že i30 působí jako o pět let mladší vůz, jenže mě se nelíbí u korejce zase horší odhlučnění zadní nápravy. U obou vozů nepovažuji předni sedačky za odpovídající ceně, Golf je prostě jinde
Proto bych oba vozy projel a to i na dálnici. Dobrý prodejce s tím nemá problém. ALE za mě bych se projel i v mírně ojetém Golfu Variant 1.4 TSI, protože ten rozdíl v komfortu je velký. Sedačky, čalounení odkládacích kapes, odhlučnění podvozku - ani Octávie ani i30 nedosahují takové kvality.
Za mě, bral bych Golf Variant 1.4 TSI, protože je prostě ve všem lepší než Octávie nebo i30. Snad půjde sehnat poctivě servisovaný kus.
Pak je tu druhý pohled, vybrat vůz, ve kterém se cítíš nejlépe. Chybu totiž neuděláš ani Octávii ani i30 ani případně Golfem
Držím palec!
PS: jako alternativní pohled vidím i skladovku Peugeot 308 sw 1.2 Puretech 110k. Tohle auto mě překvapilo velmi kvalitním zpracováním interiéru, dobrými sedačkami i velkým kufrem. Icocpit mi sedl, měřím 180cm. Motor jede lépe, než vypadá
https://skladovevozy.peugeot.cz/nove-vozy/vysledky-hledani/peugeot/308/kombi?price_from=378000&price_to=585000