0
zpět

diskuze k tématu: Kombi do 150.000

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 30.01.2013 07:13, Kombi do 150.000
Dobrý den, rozhoduji si koupit kombíka, ale nějak se nemůžu rozhodnout jakého si vybrat. Chtěl bych aby měl najeto kolem 100tis km čím méně tím lépe, financovat bych ho chtěl tak do 150tis Kč a rok výroby aby nebyl starší než 2008 a minimálně aby to byla 1,6, s minimální spotřebou. Můžete mi poradit jakého si vybrat. Mám pár favoritů jako je Oktávka, Passat, Mondeo a Golfík, ale zajímal by mě Váš názor. A jaké palivo si vybrat když by sloužil k denní dopravě do práce 11 km a jednou za 14 cesta 460 km?

Děkuji za odpověď a radu
reagovat
David V
počet příspěvků2067
datum registrace16.05.2007
Středa 30.01.2013 08:53, RE: Kombi do 150.000
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, rozhoduji si koupit kombíka, ale nějak se nemůžu rozhodnout jakého si vybrat. Chtěl bych aby měl najeto kolem 100tis km čím méně tím lépe, financovat bych ho chtěl tak do 150tis Kč a rok výroby aby nebyl starší než 2008 a minimálně aby to byla 1,6, s minimální spotřebou. Můžete mi poradit jakého si vybrat. Mám pár favoritů jako je Oktávka, Passat, Mondeo a Golfík, ale zajímal by mě Váš názor. A jaké palivo si vybrat když by sloužil k denní dopravě do práce 11 km a jednou za 14 cesta 460 km? Děkuji za odpověď a radu

S požadovanými zástupci je to nereálné. 150 tKč za 5 let starou třední třídu je málo. To budou ty největší vraky.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 14.02.2013 22:25, Re:
Dobrý den. Na začátek Vás musím zklamat, ale žádný z Vašich favoritů s těmito kilometry, cenou a rokem výroby bohužel neseženete (pokud tedy nechcete auto ve špatné stavu, do kterého budete dále sypat peníze). Proto bych se Vám pokusil vybrat vůz sám. Vzhledem k ročnímu nájezdu, který uvádíte, bych vybíral vůz s benzínovým motorem. A teď už to hlavní. Mým favoritem je Ford Focus s benzínovým motorem 1.6. Je to takový menší brácha Mondea a byť je to vůz o třídu níže (nižší střední), je brán jako etalon jízdních vlastností (díky nezávislém zavěšení všech kol). A motor 1.6 je pro něj asi nejlepší volba. I s naloženým kombíkem dokáže poměrně solidně zahýbat, přičemž za své služby nežádá mnoho paliva. Jedná se o spolehlivou a v případě dodržení aspoň základní údržby i trvanlivou jednotku. Jako dalšího kandidáta bych tu měl Peugeot 308 s motorem buď 1.4 nebo 1.6. Nebude Vás sice při jízdě tak bavit, ale na druhou stranu je o něco pohodlnější než Focus. Dle mého má i líbivější design. Doporučoval bych Vám si tyto vozy vyzkoušet.
reagovat

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.