ventil123 napsal:
Vlastnim Corollu r.v. 2000, Avensis má skoro stejný motor s tim olejem u benzinových motorů se to dá podchytit, tim, že se naleje Castrol 10w60, ikdyž 4l oleje stojí kolem 2000Kč, o hodně se to zlepší ta spotřeba, on ten motor taky neni žádný ořezávátko a málo který auto se takovejma motoroma může chlubit. Když jsem to koupil, taky jsem se trápil s olejem lil jsem 5w40, kterou doporučujou u Toyoty a měl jsem cca 500ml na 500Km. Jinak, kdyby někdo opravdu chtěl spolehlivý auto tak doporučuju Carinu nebo Corollu r.v 1998 s těma kulatejma světlama, nežere olej a hned taks e na ní něco nepokazí je to opravdu etalon spolehlivosti a Toyota si na tom asi získala slávu nejspolehlivějšího auta na světě. Nicméně i s novými Toyotami bude člověk spokojenej, když se o to bude trochu starat je s těma autama pak radost jezdit, protože ví, že ho nikde nenechaj, drahých dílů bych se nebál, neni to o nic dražší jak na koncern, navíc ted se zruší clo na JPN výrobky nebo už zrušený je, jednali o tom Japonci s EU.
jinak samozřejmě ta rada je nesmysl, pro auta s vysokým nájezdem a vyšší spotřebou oleje je určený tzv. High mileage olej, dělá to Castrol, specifikace tuším 15w40.