Tomi napsal:
milá paní jednoduše jste v prd.li. Nedělejte si iluze.
Jelikož neznám autorizovaného prodejce, bazar, prostě kšeftaře s auty, který by se chtěl dobrovolně dohodnout na vracení peněz.
Nezazněla jedna velmi podstatná věc! Pokud by jste se chtěla soudit, tak s autem se nesmí jezdit ani ho jakkoli užívat. A jelikož naše soudy nikam nespěchají, znamená to spousty měsíců resp. let než se něco stane.
A vymáhání soudních poplatků na protistraně? Ano, ale ještě existují poplatky, myslím,že se to jmenuje...
Mám ten neblahý dojem, že jis "jedním z nich". Moc podezřele jis si jistý. Ale abych tě vyvedl z omylu. Tak předně, paní v prdeli, jak říkáš, rozhodně zdaleka není a nástrojů má hned několik. V první řadě se prokázal úmysl ze strany dealera o podvodné jednání==>trestný čin ==>v prvním kroku TO. V druhém kroku medializace, ale ne vplátku horních Kotěhůlek, ale CR1-Černé ovce. V kroku třetím dopis směrovaný centrále značky==> jsou známy případy a není jich málo, kdy došlo o okamžitému odebrání licenmce==> totální průser, krach a konec zastoupení. A když i toto bude málo, pak nastoupí soudní cetsa. Ta je pořád v záloze.
A budeš se divit, nakonec se vše "v dobré obrátí". Jenže kdejaký přizdisráč, pokdu bude troubit do světa bláboly, jako troubíš te´d ty, je na kni, to je jasné, protože poctiví lidé z principu nehledají to zlo, ale to dobro ve věci.
Takže, milá paní, na závěr jedna z praxe. Kdysi (asi 8 lez zpátky) jsem řešil případ domácí myčky nádobí značky AEG. Napřed přes záruku, pak přes vyhrožování soudem z mé strany, předáním případu policii - ic nepmohlo. Jeden dobrý člověk mi poradil veřejnoprávní televizi. Člověče, nebudete věřit, jak byla televize rychlá, když přijeli s celým štábem na místio a hlavně, jak hned druhý den ráno stepovali u mých dveří zástupci dovozce výrobků AEG a nabídli ne jedno, ale hned několik řešení. Stačilo si jen vybrat - ový stroj.
A o co že šlo? O vadu, která se dobře ani reklamovat nedá, protože není nijak popsána, ale šlo o nahodilý hluk vydávaný čerpadlem, který tedy hodně rušil. Vše bylo v normě, v pořádku, to je běžné - než jsem to dal tehdá pů Jonovi. A bylo po problému.
Takže paní, ještě jednou, vzhůru do boje s xindlem, ať je to klidně i vlastní bratr, ale pokud se nebudeme my-poctiví lidé-bránit šmejdům a přizdisráčům, klid nebude.
Jen na závěr - záloze je vždy ještě jedno řešení, ale to se poněkud neslučuje se zákonem, ale je nejúčinnější. To mi věřte, nebo ne. O co jde, psát zatím nebudu. Mnozí se domyslí....