lukas92 napsal:
ps.slon: Rozumim a omlouvam se ,jsem tu poprve. Kdyz to shrnu tak me zajimaji spise vetsi auta, nechtel bych treba auto o velikosti toyoty yaris nebo auris, libi se mi mpv a suv. Ale to jake konkretne vybrat opravdu nevim.proto jsem tady. U suv pocitam s drazsimi naklady celkove...., pneumatiky, atd. Takze nejspis asi zustanu u mpv. Ale treba se mylim se ptam i na suv A jiz v uvodu jsem psal ze pokud mi nekdo doporuci i jinou znacku vozu pro me poterby, urcite jeho radu uvitam. Ale rozumim ze asi neni uplne jednoduche mi poradit.
Proto se ptám, co preferujete.
Pokud budete jezdit a parkovat po Praze, je asi nejvhodnější spíš menší auto, max. velikosti Focus, Golf. Na druhé straně, pokud pojedete na výlet nebo se budete přesouvat na delší vzdálenosti mimo měst, velká auta jako Mondeo nebo Passat budou daleko pohodlnější.
Z mého pohledu (ale je to pouze MŮJ názor) jsou auta MPV pro Vás o ničem. Např malé MPV Ford C-MAX, který je postaven na podvozku Focusu, má pouze "výhodu " ve zvýšeném posedu. Oproti Focusu kombi má malý kufr a pro svou výšku v zatáčkách horší jízdní vlastnosti.
Velké MPV např. Ford S-MAX (podvozek Mondea) je obrovský, pohodlný v kufru plno místa, ale tak pro pětičlennou rodinu. Na popojíždění do Prahy a na parkování nic moc.
Myslím si, že auto se musí majiteli líbit. Proto Vám navrhuji abyste si vybral konkrétní modely aut, které Vás oslovují a kolegové zde na fóru už Vám vysvětlí proč jste si " vybral špatně".