Tommm napsal:
No ja bych vubec doporucoval vsem zde diskutujicim, aby si trosku doladili pravni povedomi, protoze to, co se zde da docist je opravdu silene ....Autorovi vlakna doporucuji konzultaci s pravnikem. Tady se dozvite velke kukole. Lidi sou teoretici a radi tu nesmysl.V kostce:- prodavaji odpovida za skryte vady a to jeste ne za vsechny- budete muset prokazat, ze se vada vyskytovala na vozidle uz pri koupi- zaroven tato zavada nesmi odpovidat beznemu opotrebeni vozidla, za kterou potom prodavajici odpovednost nenese (priklad, kdyz vyrobce ma nastavenu zivotnost napriklad turba na 200k km a vy koupite auto, ktere ma najeto 200k km, tak potom prodavajici za takovou vadu odpovednost neponese = vada odpovida beznemu opotrebeni vozu)- zaruku na auto nove i ojete mate 2 roky, smluvne se da zkratit az na polovinuJediny otaznik je nad dukaznim bremen a to, zda dukazni bremeno je na kupujicim v pripade, ze se vada projevila do 6 mesicu od zakoupeni i ve veci ojeteho vozu.Standardne pokud se vada na zbozi vyskytne do 6 mesicu od zakoupeni, lezi dukazni bremeno na prodavajicim.Opek rikam - doporucuji konzultaci s pravnikem hlavne na otazku dukazniho bremena v one 6 mesicni lhute
Tommme, predevším ty si doplň právní povědomí, to co tu plácáš je opravdu šílené, buď opisuješ od mne, nebo píšeš bláboly:
- závada vzniklá opotřebením není skrytá vada
- zkrácení zákonné záruky - proč by to, proboha, kdo dělal ?
- důkazní břemeno - je vždy na tvojí straně, i v případě nového výrobku - Pokud neuspěješ s reklamací u výrobce/prodnejce máš možnost podat na něj žalobu za to, že porušil některé své povinnosti při výrobě => ty jsi strana žalující, on je strana žalovaná, platí presumce nevinny, žalující musí prokázat, obžalovaný je vinnen....
Ciao,
Arthuro